kas vyksta neringoje logo baltas

Pasikeitus taisyklėms, net gyventojams draudžiama grybauti Grobšto ir Naglių rezervatuose

Paplūdimys Nidoje ties Grobšto rezervatu / Kas vyksta nuotr.
Paplūdimys Nidoje ties Grobšto rezervatu / Kas vyksta nuotr.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas skelbia, kad pasikeitus taisyklėms nuo šiol net gyventojams draudžiama uogauti ir grybauti gamtiniuose rezervatuose, o už pažeidimus numatytos baudos, siekiančios net 650 eurų.

Šių metų rugsėjo 4 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu buvo pakeisti Kuršių nerijos nacionalinio parko nuostatai – panaikinta iki šiol galiojusi uogavimo ir grybavimo Grobšto ir Naglių gamtiniuose rezervatuose tvarka, leidusi nuo rugsėjo 1 d. iki lapkričio 30 d. uogauti ir grybauti asmenims, deklaravusiems gyvenamąją vietą Neringos savivaldybėje.

Minėtas pakeitimas susijęs su 2023 m. gruodžio 14 d. Seime priimtu Saugomų teritorijų įstatymo pakeitimo įstatymu, kuriame nurodoma, kad gamtiniuose rezervatuose uogauti ir grybauti leidžiama gyventojams, Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatyme nustatyta tvarka deklaravusiems gyvenamąją vietą kaime ar viensėdyje, besiribojančiame su gamtiniu rezervatu.

Neringos savivaldybėje nėra kaimų ar viensėdžių besiribojančių su gamtiniais rezervatais, todėl nuo š. m. rugsėjo 7 d. Grobšto ir Naglių gamtiniuose rezervatuose Neringos savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys uogauti ir grybauti nebegali. Lankymasis gamtiniuose rezervatuose draudžiamas, o nesilaikant draudimo galima administracinė atsakomybė užtraukianti baudą nuo 150 iki 650 Eur.

Rekomenduojame

Jonas Šatas / Modesto Patašiaus nuotr.

Uogavimo ir grybavimo tvarka kitose nacionalinio parko vietose – draustiniuose, rekreacinio ir kito prioriteto zonose – nėra keičiama, t. y. uogauti ir grybauti yra leidžiama.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų