kas vyksta neringoje logo baltas

Gaudys grafičių paišytojus Neringoje: renkama informacija apie padarytą žalą

Grafičių paišytojai Neringoje / Neringos sav. nuotr.
Grafičių paišytojai Neringoje / Neringos sav. nuotr.

Neringos gyventojai ir svečiai pastebi, kad pastarosiomis savaitėmis kurorto viešosiose erdvėse daugėja purškiamaisiais dažais išterliotų objektų. Vadinamaisiais parašais nužymėti kelio ženklai, suolai, informacinės lentos ir panašiai, rašoma Neringos savivaldybės pranešime spaudai.

Tokių grafičių piešėjas sėkmingai buvo nustatytas praėjusiais metais. Atsižvelgdami į Neringos savivaldybės administracijos prašymą, Neringos policijos pareigūnai atliko tyrimą ir nustatė, kad ant Neringos savivaldybės administracijai priklausančių infrastruktūros objektų – apšvietimo stulpų, šiukšlinių, suolų, informacinių lentų, apžvalgos bokšto konstrukcijų pučiamais rožinės, juodos, violetinės, baltos spalvos dažais, piešė nepilnametis asmuo. Nustatyta, kad Neringos savivaldybės administracijai padaryta turtinė žala siekė 1864.00 Eur.

Nepilnamečio asmens atžvilgiu, vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 481 straipsnio 1 dalimi buvo pradėta administracinio nusižengimo teisena, bet dėl asmens amžiaus nutraukta. Atitinkamai, vadovaujantis Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 6 straipsnio 2 dalimi, informacija perduota Vilniaus miesto savivaldybės administracijai, bei Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai prie Socialinės apsaugos ministerijos vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai. Apie nepilnamečio veiksmus informuoti tėvai.

Savivaldybės administracija kartu su Biudžetine įstaiga „Paslaugos Neringai“ šiuo metu renka informaciją apie šiais metais padarytą žalą Neringos viešajai infrastruktūrai – surinkus reikiamą medžiagą bus vėl kreipiamasi į policijos pareigūnus.

Rekomenduojame

Kazimieras ir Virginija Mizgiriai / M. Patašiaus nuotr.
V.Kernagis su Beno skulptūra Nidoje prie marių / M.Patašiaus nuotr.
Smiltynės perkėla / R. Tenio nuotr.

Pastebėjus galimus pažeidėjus ar turinčius kitos tyrimui reikšmingos informacijos, apie tai kviečiame pranešti Savivaldybės administracijai el. paštu: administracija@neringa.lt.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų