Nidos evangelikų liuteronų bažnyčia tapo neįprasta kino sale

„Suspaustas laikas“/ Kultūros salos nuotr.

Pastarosiomis dienomis Nidos evangelikų liuteronų bažnyčia tapo neįprasta kino sale. Į Kuršių neriją liepos 30-ąją atsikėlęs eksperimentinio kino festivalis „Suspaustas laikas“ dar pakvies pajusti užburiančią festivalio dvasią.

Ne pirmus metus antrąja festivalio stotele tapsianti Nida kvietė žiūrovus pažinti ekopoetiką, siūlė prisijungti prie menininkų kūrybos ar atrasti savitus kinematografinius ritualus. Trijų dienų programoje – išskirtiniai filmai iš viso pasaulio, savitai atliepiantys šių metų festivalio temą – ritualą.

„Ritualo paskirtis – prisijaukinti laiką. Tas pats sakytina ir apie eksperimentinį kiną“, – sako festivalio organizatoriai.

Prisijaukinti eksperimentinį kiną Nidoje dar galite ir pirmąją rugpjūčio dieną.

Kaip rašoma Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pranešime žiniasklaidoje, rugpjūčio 1 d. (ketvirtadienį) Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje susilies kinematografiniai ritualai, menas ir sakrali erdvė.

Čia 21 val. vakarą pradės tarptautinė eksperimentinių filmų programa tyrinėjanti ritualą. Programos filmuose nagrinėjamas paslaptingas simbolio ir laiko santykis.

22 val. žiūrovų lauks kino menininko Miklós (Miki) Ambrózy, bendraujant kartu su Laura Gudaite ir Jurijumi Dobriakovu, kuruota programa „Ateitis nebus rodoma per televiziją (iki 25 metų ir jau eksperimentuoja!)“. Tai – ryškus 19–25 metų meno studentų vieno ekrano darbų pristatymas. Jaunųjų menininkų kūriniuose naujai paliečiamos šiuolaikinės problemos.

Kelsis į Klaipėdą

Po trijų dienų kino, kaip ritualo, Nidoje „Suspaustas laikas“ tradiciškai kelsis į Klaipėdą, kur rugpjūčio 14–16 dienomis pasiūlys klaipėdiečiams ir miesto svečiams taip pat pasinerti į eksperimentinį kiną.

Renginių erdvėje „Hofas“ žiūrovų lauks ekopoetika, spekuliatyvi Lietuvos eksperimentinio kino genealogija, išskirtiniai filmai iš paties Kvala Lumpūro ir jau tradicinėmis tapę trijų dienų dirbtuvės.

Visą festivalio programą rasite čia.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: