kas vyksta neringoje logo baltas

Festivalio „Benai plaukiam į Nidą“ savaitgalį keltai perkėlė rekordinį skaičių automobilių

Smiltynės perkėla / R. Tenio nuotr.
Smiltynės perkėla / R. Tenio nuotr.

Vasara Kuršių nerijoje įgauna pagreitį ir su ja kiekvienais metais kyla klausimų, kaip vyksta darbas „Smiltynės perkėloje“.

Portalas „Kas vyksta Neringoje“ šį savaitgalį stebėjo, kaip vyksta poilsiautojų su automobiliais perkėlimas. Ir atrodo, kad praėjusio savaitgalio egzaminą keltininkai išlaikė: didelių eilių nesusiformavo, pikiniu metu dirbo net keturi keltai.

„Smiltynės perkėlos“ atstovė Greta Kuzmickienė informavo, kad per savaitgalį į abi puses perkeltos 12772 transporto priemonės. Didžiausias keliautojų srautas fiksuotas šeštadienį, kuomet perkelti 3692 automobiliai.

Festivalio organizatoriai sutarė, kad po didžiųjų vakarinių koncertų vykstantiems į žemyną nereikėtų laukti labai ilgai ir keltai naktį iš šeštadienio į sekmadienį perkėlė 176 transporto priemones.

„Manome, kad ši vasara bus visai gera, žinoma daug kas priklauso nuo oro sąlygų, renginių, bet esame pasiruošę ir laukiame visų atvykstančių“, – teigė perkėlos atstovė.

Kaip jau rašėme anksčiau, „Smiltynės perkėla“ šį vasaros sezoną pasitinka atnaujinta infrastruktūra, skirta perkelti gyventojus ir jų transporto priemones per Kuršių marias. Užbaigta Naujosios perkėlos naudojamų krantinių rekonstrukcija užtikrins efektyvesnį perkėlimą per marias bei dar didesnį keltų operacijų saugumą.

Primename, kad nuo birželio 21-osios, keleivio bilieto kaina bei keleivio (su dviračiu, bagažu ar vėžimėliu) už perkėlimą į abi puses kainuos 1,70 eurų. Persikėlimas lengvuoju automobiliu kainuos 23,20 eurų, mopedu, motociklu – 7,70 eurų, autobusu iki 5 tonų – 46,40 eurų, virš 5 tonų – 74,30 eurų, krovininiu automobiliu nuo 3,5 iki 12 tonų – 53,30 eurų, virš 12 tonų – 74,30 eurų.

Lyginant su ankstesnėmis kainomis, persikelti lengvuoju automobiliu atsieis 2,70 eurų brangiau, pėstiesiems kaina didės 20 centų.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Dariush Rasouli / Organizatorių nuotr.
Pakrančių ir sienos apsauga Nidoje / R. Tenio nuotr.