kas vyksta neringoje logo baltas

Neringos paplūdimiuose darbą pradėjo gelbėtojai

Neringa skelbia maudymosi sezono pradžią. Penktadienį, birželio 7-ąją, darbą oficialiai pradėjo Neringos paplūdimių gelbėtojai.

Kaip „Kas vyksta Neringoje“ rašė anksčiau, šiais metais besimaudančiųjų saugumu iš viso rūpintis 34 gelbėtojai. Naujam sezonui gelbėtojai ruošėsi intensyviai – pirmiausia mokymai vyko baseine, birželio pradžioje persikėlė ir į Baltijos jūrą.


Anot Gelbėtojų tarnybos vadovo Gintaro Kuprio, šią vasarą poilsiautojų saugumu rūpinsis ir ne pirmą sezoną dirbantys gelbėtojai.

„Atrankose dalyvavo nemažai naujų būsimų gelbėtojų, tačiau yra likę gelbėtojų ir iš praėjusių sezonų. Šiais metais atkrito nemažai pretendentų, maždaug penki žmonės. Atrankose labai nustebino ir merginos – panelės geriau plaukia už vyrukus. Šį sezoną Nidos ir Juodkrantės paplūdimuose bus po keturias paneles gelbėtojas“, – seniau džiaugėsi portalui „Kas vyksta Neringoje“ į kelis klausimus atsakęs G. Kuprys.

Kaip ir kasmet, gelbėtojai didelį dėmesį žada skirti prevencijai. „Mūsų tikslas daryti kuo daugiau prevencijos. Įspėti žmones, kada negalima maudytis. Norime, kad žmonės suprastų, kas ta jūra ir, kad ji tikrai yra labai rizikinga.“

Gelbėtojų viršininkas primena, kad kai budi gelbėtojai, virš gelbėjimo stoties iškeliama dvispalvė (raudona ir geltona) vėliava. Jeigu iškelta geltona vėliava – maudytis pavojinga. Raudona vėliava reiškia, kad maudytis draudžiama.

Gelbėjimo tarnybos Neringoje dirbs iki rugpjūčio 31 d. Gelbėtojų darbo laikas – nuo 10.00-19.00 val.

Vandens temperatūrą Baltijos jūroje ir Kuršių mariose tikrinti galima čia. Taip pat nuo šio vasaros sezono poilsiautojai ir Neringos svečiai gali matyti tiesioginį vaizdą iš Nidos ir Juodkrantės – kamerų vaizdai čia.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Pakrančių ir sienos apsauga Nidoje / R. Tenio nuotr.
Baidarių žygio dalyviai / Neringos savivaldybės nuotr.