kas vyksta neringoje logo baltas

Džiugi žinia: dviračiais jau galima pasiekti Juodkrantę

Neringos savivaldybės nuotr. / „Kas vyksta Neringoje“ koliažas

Prieš pat kalendorinės vasaros pradžią, gegužės 31-ąją, Neringos savivaldybė pasidalijo džiugia žinia – anksčiau nei numatyta užbaigtas dviračių tako atkarpos ties Juodkrante tvarkymas, dviračiais nuo Smiltynės jau galima pasiekti Juodkrantę.

Kaip Facebook įraše skelbia Neringos savivaldybė, asfalto danga jau padengta rekonstruojama pėsčiųjų-dviračių tako atkarpa iki pirmosios Juodkrantės gelbėjimo stoties.

Vis dėlto, vykstant dviračiais svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad pėsčiųjų ir dviračių tako rekonstrukcijos darbai vis dar vyksta ir šia atnaujinta atkarpa vis dar naudojasi ir rangovų transporto priemonės: kurorto svečių bei gyventojų prašoma būti atsargiais ir supratingais.

Savivaldybė primena, kad vis dar nėra galimybės dviračiais vykti nuo Juodkrantės iki Nidos. Sklandus susisiekimas dviračiais tarp Pervalkos ir Nidos – išlieka. Rangos darbai vyksta ir Juodkrantės Žaliajame kelyje, tad čia yra draudžiamas ir automobilių eismas.

Su dviračiais iš Klaipėdos į Nidą šią vasarą nepateksite (foto)

Naujienų portalui „Kas vyksta Neringoje“ bendrovė „YIT Lietuva“ anksčiau nurodė, kad rekonstrukcijos darbai vykdomi ne tik valstybinės reikšmės krašto kelyje Smiltynė–Nida, tačiau ir privažiuojamuosiuose keliuose prie Pervalkos ir Preilos nuo kelio Smiltynė–Nida.

Pasak „YIT Lietuva“ Ryšių su visuomene vadovės Akvilės Varanauskienės, Smiltynė–Nida ruože nuo 16,52 iki 31,36 km numatyta rekonstruoti 16,5 km ilgio pėsčiųjų-dviračių taką ir 1,5 km ilgio dviračių-automobilių gatvę.

Be to, kelio Smiltynė–Nida ruože nuo 31,36 iki 33,895 km ir privažiuojamuosiuose keliuose prie Pervalkos (nuo 0 iki 2,108 km) ir prie Preilos (nuo 0 iki 1,871 km) taip pat rengiamas 6,5 km ilgio pėsčiųjų-dviračių takas. Visi numatyti planai, anot A. Varanauskienės, vyksta pagal planą.

Kaip naujienų portalui nurodė „Via Lietuva“ atstovė Neda Černiauskaitė, III etapo (nuo 15,576 iki 31,232 km) statybos darbų atlikimo terminas – šių metų spalio 5 diena. Dviračių eismą taku planuojama paleisti rugsėjo 5 d.

„Via Lietuva“ atstovė taip pat nurodė, kad vasaros pabaigoje keliautojai dviračiais galės pasiekti Pervalkos ir Preilos gyvenvietes nuo Smiltynės–Nidos kelio.

„Statybos darbų atlikimo terminas yra šių metų rugsėjo mėn. 2 d. Dviratininkų eismas bus paleistas rugpjūčio 2 d.“, – tikino N. Černiauskaitė.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Pakrančių ir sienos apsauga Nidoje / R. Tenio nuotr.
Baidarių žygio dalyviai / Neringos savivaldybės nuotr.
Asociatyvi / Kas vyksta Neringoje nuotr.