kas vyksta neringoje logo baltas

Atostogos su gyvūnais Neringoje: ką reikėtų žinoti prieš atvykstant?

Poilsiautojai Nidoje / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / Poilsiautojai Nidoje / R. Tenio nuotr.

Neringa – unikalus Lietuvos kampelis, išsidėstęs Kuršių nerijoje, kurioje jūra, smėlio kopos ir ramybė garantuoja nepamirštamas atostogų akimirkas. Ši vieta puikiai tinka ne tik poilsiui, bet ir aktyviam laisvalaikiui su savo keturkojais draugais. Vis daugiau keliautojų renkasi atostogas su augintiniais, o Neringa – viena iš palankiausių vietų tokiam poilsiui.

Unikalus kraštovaizdis ir galimybė pasivaikščioti gamtoje

Neringa pasižymi ne tik išskirtiniais gamtos peizažais, bet ir įvairiais pėsčiųjų takais, kuriais galima mėgautis kartu su savo augintiniu. Viena iš populiariausių vietų yra Parnidžio kopa, iš kurios atsiveria nuostabūs vaizdai į Kuršių marias ir Baltijos jūrą, rašoma Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pranešime žiniasklaidai.

Pasivaikščiojimams puikiai tinka ir daugybė takų ir takelių Urbo kalnu vedančiu Nidos švyturio link. Tuo tarpu Juodkrantės sengirės takai ir promenados dovanos kvapų ir garsų terapiją tiek jums, tiek ir jūsų augintiniui. Juk visa Neringa – tai SPA po atviru dangumi.

Rekomenduojame

Lankytinos vietos Kuršių nerijoje / R. Tenio nuotr.
„Kautros“ autobuso vairuotojas V. Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.
Nidoje rasta jūros kiaulė / A. Mažūno nuotr.

Gyvūnams draugiškos vietos

Neringoje yra daugybė vietų, kuriose laukiami lankytojai su gyvūnais. Dauguma kavinių ir restoranų siūlo lauko terasas, kur augintiniai gali prisėsti kartu su šeimininkais bei atsigaivinti dubenėliu vandens. Svečius su gyvūnais priima ir daugelis apgyvendinimo įstaigų, tad Neringoje turėsite galimybę mėgautis atostogomis be papildomo streso dėl savo augintinio priežiūros.

Platus pramogų pasirinkimas

Neringoje galima rasti įvairių pramogų, kurios tiks tiek jums, tiek jūsų augintiniui. Smėlio paplūdimius, skirtus šunims, rasite visose Neringos gyvenvietėse. Juose Jūsų keturkojis draugas galės ne tik pabėgioti, bet ir pasipliuškenti jūroje. Tai puiki galimybė leisti savo augintiniui išlieti energiją, kol jūs mėgaujatės saulės spinduliais ar knyga.

Taip pat verta aplankyti Juodkrantės Raganų kalną – mitologinių skulptūrų parką, kuriame galėsite pasivaikščioti su augintiniu ir grožėtis išskirtiniais medžio dirbiniais.

Neringoje su augintiniais galima lankytis muziejuose, bibliotekose ir kultūros centruose. Tad savo mėgstamas atostogų veiklas drąsiai planuokite drauge su savo augintiniu.

Transporto galimybės su augintiniais

Neringoje keleiviai su augintiniais laukiami ir viešajame transporte. Vežti gyvūnus visuomeninio transporto priemonėmis leidžiama tik pagal galiojančias Keleivių ir bagažo vežimo taisykles.

Jauskitės drąsiai į savo atostogų maršrutus įtraukę laivus – juose gyvūnai taip pat laukiami.

Ką reikėtų žinoti prieš atvykstant?

Nors Neringa yra draugiška vieta gyvūnams, svarbu laikytis tam tikrų taisyklių ir gerbti kitus poilsiautojus. Pasirūpinkite, kad jūsų augintinis būtų prižiūrimas ir vedžiojamas su pavadėliu, ypač viešose vietose. Nepamirškite su savimi turėti maišelių, kad galėtumėte surinkti augintinio išmatas, ir taip išlaikytumėte aplinką švarią.

Taip pat verta iš anksto pasitikrinti, ar jūsų pasirinkta apgyvendinimo įstaiga ir lankytina vieta priima svečius su gyvūnais, nes kai kuriose vietose gali būti taikomi apribojimai.

Viešose vietose šunys turi būti vedžiojami su pavadėliais ir antsnukiais. Jei jūsų šuo yra mažos veislės ir antsnukis nepritaikytas, jį galite vedžioti be antsnukio, tačiau gyvūnas neturi kelti grėsmės praeiviams.

Nepamirškite turėti ir naudoti maišelių augintinio išmatoms surinkti. Maišelius meskite į specialius ar buitinių atliekų konteinerius, kad išlaikytumėte aplinką švarią.

Karštu oru būtina pasirūpinti, kad tiek jūs, tiek jūsų augintinis turėtumėte pakankamai vandens. Raskite vietą pavėsyje ar daugiau laiko praleiskite patalpoje. Jokiu būdu nepalikite savo augintinio automobilyje – tai gali būti mirtini spąstai.

Neringoje Jūsų augintiniui gali būti suteikta veterinarijos gydytojo pagalba. Veterinarė yra mobili – autobusiuku gali atvažiuoti į bet kurią Neringos vietą.

Atostogaudami su gyvūnais Neringoje, galėsite mėgautis ne tik nuostabiais peizažais, bet ir draugiška atmosfera, kuri leis jums atsipalaiduoti ir visiškai pasinerti į atostogų malonumus. Nepamirškite laikytis vietos taisyklių ir rūpintis savo augintinio gerove, kad jūsų atostogos būtų ne tik smagios, bet ir saugios.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų