kas vyksta neringoje logo baltas

Nidoje jau 28-ąjį kartą vyks tarptautinis T. Manno festivalis

Thomo Manno memorialinis muziejus./M. Patašiaus nuotr.

Liepos 13-20 d. Nidoje vyks tarptautinis XXVIII Thomo Manno festivalis – muzikos, žodžio, dailės ir kino savaitė. Šių metų tema: „Kultūros kraštovaizdžiai. Viršūnės”. Lankytojų lauks kamerinės muzikos koncertai, Thomo Manno kūrybos skaitymai, diskusijos, parodos, kino naktys. Festivalio renginiai vyks įvairiose unikaliose vietose, suteikiant galimybę ne tik mėgautis kultūra, bet ir atrasti Nidą bei jos turtingą kultūros paveldą, informuoja organizatoriai.

Tai vienas didžiausių ir garsiausių vasaros sezono kultūros renginių Neringoje, aukšto lygio muzikine programa, įkvepiančiomis diskusijomis ir pramoginėmis kino naktimis pritraukiantis ne tik Lietuvos gyventojus, bet ir užsienio svečius.

Festivalio koncertai, dailės parodos, literatūrinės popietės, atviros diskusijos vyks įvairiose Nidos vietose: turistų pamėgtame Thomo Manno vasarnamyje, jaukioje Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje, Virginijos ir Kazimiero Mizgirių galerijoje, VDA Nidos meno kolonijoje. Ypatingo vietos žmonių ir svečių dėmesio susilauks profesionalių Lietuvos ir užsienio režisierių kino filmų peržiūros, vyksiančios Kuršių nerijos istorijos muziejuje. Festivalio pasididžiavimas – Muzikos programa, kurioje kasmet vyksta kūrinių premjeros ir pasirodo talentingiausi atlikėjai iš Lietuvos ir iš svetur.

Renginiai vyks lietuvių ir vokiečių kalbomis.

Rekomenduojame

Legendinis baras „Kaštonas“ / M. Patašiaus nuotr.
Nidoje rasta jūros kiaulė / A. Mažūno nuotr.

Festivalio muzikos programa skelbiama čia.

Žodžio programą rasite čia.

Kino programą išvysite čia.

Festivalio parodos.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų