kas vyksta neringoje logo baltas

Kaip nepaskęsti jūroje?

Asociatyvi / „Kas vyksta Neringoje“ nuotr.

Termometro stulpeliams šokant į viršų poilsiautojai plūsta į pajūrį lepintis saulės spinduliais ir Baltijos jūra. BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ įspėja dėl kylančių pavojų ir dalijasi patarimais, kaip jūroje nepaskęsti.

Kaip rašoma BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ feisbuko įraše, žmonės jūroje skęsta, nes pakliūva į duobę ir juos pradeda nešti į jūrą atgalinė srovė. Pakliuvęs į srovę žmogus pradeda panikuoti, eikvoti energiją, gauna ne vieną gurkšnį ir taip nuskęsta.

Patarimai, kaip nepaskęsti jūroje:

– Jei pakliuvote į duobę ir jus neša į jūrą, bet toje vietoje, kur ėjote maudytis budi gelbėtojai, svarbiausia nepanikuoti.

– Stenkitės ramiai išsilaikyti ant vandens paviršiaus ir gelbėtojas pastebėjęs jus ištrauks.

– Jeigu nutarėte išplaukti pats, savo jėgomis, tuomet svarbiausia plaukti atgal į jūrą ir arba į kairę, arba į dešinę. Išplaukti iš tos teritorijos, kur yra duobė (taip išplauksite iš duobės ir jūra padės jums pati grįžti į krantą, kur duobės nebebus).

– Nereikia skubėti ir stipriai plaukti.

Tad pagrindinis patarimas, anot „Klaipėdos paplūdimių“ – nepanikuoti ir nesistengti labai greitai grįžti į krantą. Tai būtų tas pats kaip upėje prieš srovę plaukti. Bet jūroje jūs tik eikvosite energiją.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Baidarių žygio dalyviai / Neringos savivaldybės nuotr.
Asociatyvi / Kas vyksta Neringoje nuotr.
Paplūdimys Kuršių nerijoje / Kas vyksta nuotr.