kas vyksta neringoje logo baltas

Magiškos Joninės Nidoje: vainikų pynimas, laužas su gintaro dulkėmis ir šokiai iki paryčių

Joninės Nidoje / M. Patašiaus nuotr.
Joninės Nidoje / M. Patašiaus nuotr.

Neringos gyventojai ir poilsiautojai kartu su folkloro ansambliais, muzikos atlikėjais, istorijų pasakotojais ir amatininkais ant Kuršių marių kranto tapo trumpiausios metų nakties liudininkais.

Visą ilgąjį savaitgalį Neringoje vyko 26-asis tarptautinis folkloro festivalis „Tek saulužė ant maračių“. Šio festivalio renginius vainikavo Joninių šventė Nidoje.

Atvykusius į Joninių šventę su vaikais šį savaitgalį Neringoje džiugino edukaciniai užsiėmimai, kūrybinės dirbtuvės, animacijos filmų programos ir spektakliai. Festivalyje trumpam atgijo Kuršių nerijos milžinė Neringa ir jos mylimasis Naglis. Juos buvo galima sutikti ne tik Nidoje, bet ir Preiloje bei Pervalkoje.

Iškilmingai paskelbtas Tarptautinio folkloro festivalio atidarymas

Prapliupęs lietus šiek tiek pakeitė Joninių šventės programą, tačiau tai nesugadino susirinkusiųjų nuotaikos. Sekmadienį Nidoje vyko vainikų pynimas, laužų kūrenimas ir vainikų plukdymas, paparčio žiedo paieškos, burtai, šokiai, dainos ir kitos Joninių (Rasų) šventės tradicijos.

Vėliau gyventojus ir poilsiautojus džiugino didysis Joninių koncertas pievoje prie Nidos uosto. Čia liepsnojo Joninių laužas su gintaro dulkėmis, iki pat paryčių vyko šokiai.

Šiek tiek festivalio pramogų liko ir pirmadieniui – Nidoje, Naglių gatvėje, vis dar veikia Amatininkų ir tautodailininkų dirbinių mugė.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Baidarių žygio dalyviai / Neringos savivaldybės nuotr.
Asociatyvi / Kas vyksta Neringoje nuotr.
Paplūdimys Kuršių nerijoje / Kas vyksta nuotr.