kas vyksta neringoje logo baltas

Vakaras Nidos uoste – tikras rojus fotografams

Nidos uostas / M. Patašiaus nuotr.
Nidos uostas / M. Patašiaus nuotr.

Po praėjusį savaitgalį šurmuliavusios muzikos fiestos „Benai, plaukiam į Nidą“ namo išvažiavus tūkstančiams pramogautojų, šis kurortas grįžo į įprastą ramų gyvenimo ritmą.

Idealus vakaras fotografijoms

Pirmadienio vakaras. Po  dulkes nuplovusio nedidelio lietučio, vakarop, Nida apytuštė. Oro temperatūra 18 laipsnių šilumos, pučia silpnas vėjelis. Artėjant saulėlydžiui, vienas po kito užsidaro beveik visi barai ir kavinės.

Tik jaunimas ir šiaip naktinėtojai pradeda rinktis į netoliese prieplaukos esantį populiarųjį barą „Kaštonas“. Jis veikia net iki 3 nakties.

Nusileidus saulei, vakarinėje Neringos pusėje, dangų nudažė raudonis bei pasteliniai debesys. Kas rimčiau fotografuoja žino, kad tai idealiausias laikas vakarinėms fotografijoms. Gaila, bet jis trunka gana trumpai. Apie pusvalandį.

Nidos uostas / M. Patašiaus nuotr.
Nidos uostas / M. Patašiaus nuotr.

Vakarinėms fotografijoms reikia tinkamai pasiruošti

Išsitraukiu fotoaparatą ir kulniuoju į Nidos uosto prieplauką. Jachtų ir motorinių katerių, kurių čia savaitgalį buvo sausakimša, dabar gerokai mažiau.

Lėtai eidamas molu pradedu fiksuoti man patinkančius vaizdus. Gerai žinau, kad norint padaryti kažką geriau – reikia neskubėti. Ir be abejo naudotis trikoju, o jo lyg tyčia nesu pasėmęs.
Gėrėdamasis nuostabiais uosto vaizdais apeinu vieną prieplaukos molą, vėliau pietinį.

Keliuose laivų deniuose šurmuliuoja nedidelės kompanijos. Tas „idealus“ apšvietimas, kaip ir tikėjausi, po truputį dingsta. Dar padarau keletą kadrų ir suprantu, kad viskas… Daugiau „daryti menų“ nėra prasmės.

Spėju dar įamžinti ant pietinio molo įsitaisiusius žvejus ir dedu fotoaparatą į krepšį. Pirmai pradžiai užteks, tebūna tai kaip ir „fotožvalgyba“, mintyse pasižadu, jei bus panašus vakaras, artimiausiu laiku čia vėl sugrįžti.

Nidos uostas / M. Patašiaus nuotr.
Nidos uostas / M. Patašiaus nuotr.

Žvejai pasiūlo gurkšnelį vyno

Pakalbinu ant molo įsitaisiusius žvejus. Matosi, kad jie ne vietiniai, o poilsiautojai.

„Kaip sekasi, vaikinai, ką gaudote?“ – klausiu jų.

„Ką daugiau čia gaudysi, aišku karšius…“ – nusišypsojęs atsako vienas.

Netrukus kitas, greta buvęs vaikinas, pataiso draugą.

„Na, gal geriau reikėtų sakyti ne karšius, o žuvis…“.

Nors esame nepažįstami, įsišnekėjus, vaikinai pasiūlo gurkštelėti portugališko vyno iš butelio. Neatsisakau. Vynas nuostabus.

Mintys kažkaip nukelia į kažkada skaityto rašytojo Ernesto Hemigvėjaus betselerio „Fiesta“ aprašytus laikus… Puiki ta Nida…

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Pakrančių ir sienos apsauga Nidoje / R. Tenio nuotr.
Baidarių žygio dalyviai / Neringos savivaldybės nuotr.