kas vyksta neringoje logo baltas

Nidos šlovės taką papildė 4 atlikėjų plokštės: pirmą kartą delno atspaudas paimtas po mirties (foto, video)

/ M. Patašiaus nuotr.

Nidoje tęsiantis jubiliejiniam festivaliui „Benai, plaukiam į Nidą“, ant marių kranto garbingai atidengtos naujų atlikėjų plokštės, kuriose įamžinti grupės „Hiperbolė“ penketuko pirštų, Ingos Valinskienės, Kastyčio Kerbedžio ir Gintaro Zdebskio delnų atspaudai. Pastarojo įspaudas paimtas po mirties.

Antrąją dieną pramogų netrūko visiems susirinkusiems. Dieną Romuvos Rotary klubas virė ir vaišino žuviene.

Mažieji festivalio lankytojai galėjo džiaugtis prie scenos įrengta pramogų zona.

Didžiojoje scenoje visą dieną netilo dainos, sveikinimai ir įvairių atlikėjų pasirodymai. Skambėjo Agnės ir Giedriaus Arbačiauskų ir Virgio Stakėno dainos.

Rekomenduojame

Poilsiautojai Nidoje / R. Tenio nuotr.
V.Kernagis su Beno skulptūra Nidoje prie marių / M.Patašiaus nuotr.

Antroji festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“ diena / M. Patašiaus nuotr.
Virgis Stakėnas / M. Patašiaus nuotr.

Nauji vardai ir atspaudai šlovės take

Šeštadienio popietę visus susirinkusiuosius organizatoriai kvietė į šalia pamario esantį šlovės taką, kuriame iškilmingai atidengti nauji atlikėjų įspaudai.

Visi susirinkusieji galėjo stebėti, kaip marių smėliu užbarstytus delnus atidengia I. Valinskienė, Kastytis Kerbedis ir grupės „Hiperbolė“ nariai (jie plokštėje įspaudė savo nykščius).

Taip pat pagerbtas ir kovo mėnesį netikėtai mirusio žinomo dainų ir tekstų autoriaus, buvusio ilgamečio radijo stoties „Lietus“ vadovo Gintaro Zdebskio atminimas. Jo delno antspaudas buvo paimtas po mirties, jog būtų įamžintas jo atminimas šlovės take. Tuo pasirūpino jo ilgametis draugas Arūnas Valinskas.


Didysis vakaro koncertas

Po iškilmingos ceremonijos tęsėsi šokiai ir dainos, o scenoje pasirodė visiems gerai žinomi atlikėjai.

Publiką džiugino M. Mikutavičius, I. Valinskienė, K. Kerbedis, O. Vyšniauskas, Č. Gabalis, S. Januška, V. Stakėnas, Ž. Žvagulis ir I. Starošaitė, Agnė ir Giedrius Arbačiauskai, Laura Remeikienė, grupės: „Hiperbolės“ legendos V. Prapras, I. Berinas ir A. Šnaras, „Huge Soul“, „Pelenai“, „Vairas“, „Patruliai“, „Džentelmenai“, „Tina Dance“ ir kiti.


Iki išnaktų tęsėsi Jubiliejinio festivalio diskoteka su geriausiais 90-ųjų hitais.


Šį sekmadienį nuo 10.00 iki 20.00 val. veiks įvairiausių skanumynų ir gėrybių gausi festivalio mugė (Nidos uosto aikštės pieva ir prieigos).

Kodėl atlikėjai myli Nidą?

Naujienų portalo „Kas vyksta Neringoje“ fotoreporteris Modestas Patašius ne tik užfiksavo smagiausias ir jautriausias dienos akimirkas, bet ir pasiteiravo atlikėjų, kodėl jie myli Nidą. Štai jų atsakymai:

Arūnas Valinskas: Jeigu atvirai, tai man su Inga Nida yra mūsų meilės miestas. Mes susituokėme 1987 metais, sekančiais metais mes čia dirbome gelbėtojais. Ir jau tada mes įsimylėjome šitą miestą.

Inga Valinskienė: Aš ją pamilau labai seniai, kai dar Nidos festivalių nebuvo. Čia buvo mūsų su Arūnu pirmoji santuokos vasara pragyventa. O vėliau prasidėjo festivaliai ir dar labiau ją įsimylėjome. Tai nuostabi vieta.

Kastytis Kerbedis: Tai ta vieta, kur gali pasijusti pilnaverčiu žmogumi.

Žilvinas Žvagulis:…oi koks netikėtas kausimas, aš esu nepasigrimavęs, negaliu atsakinėti…(juokiasi M.P.) Keistas jūsų klausimas, kaip galima jos nemylėti?

Asta Stašaitytė:…nes kopose galima bučiuotis, čia skamba gera muzika.

Steponas Januška: Tai ypatingas Lietuvos kampelis, nieku kitur Lietuvoje kažko panašaus nerasi.

Irena Starošaitė: Su Nida susiję visi patys maloniausi prisiminimai. Mums nieko nereikėjo, tik atvažiuoti čia ir susitikti su senais draugais.

Virgis Stakėnas: Atsakysiu labai trumpai, klausimu į klausimą. O kodėl mes turime jos nemylėti, ir kodėl mes galima jos tokios nemylėti?

Egidijus Sipavičius: Kai buvau paauglys, čia kelerius metus dar sovietmečiu važiuodavau vasaromis į pionierių stovyklą. Vėliau Nida tapo unikali vieta atostogoms. Čia atlėkdavome su draugais ir su panelėmis. Kai prasidėjo muzikos festivaliai, tai ne vienam čia buvo vieta, kur prasidėjo kelias į sėkmę.

Ovidijus Vyšniauskas: Todėl, kad jinai paskutinė, daugiau nebus tokių. Aišku čia kalbu ne apie festivalį.

Česlovas Gabalis: Kodėl galima jos nemylėti, nes mes vieninteliai ją tokią turim, čia mūsų antrieji namai.

Marijonas Mikutavičius: Nida – tai geriausi mūsų vakarai.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų