kas vyksta neringoje logo baltas

Oficialiai atidarytas naujasis dviračių takas Smiltynė-Juodkrantė (video)

Anksčiau nei planuota poilsiautojams atidarytas dviračių takas Smiltynė-Juodkrantė. Naujai nulietu asfaltu poilsiautojai galėjo riedėti jau nuo gegužės 31-osios, tačiau šiandien takas atvertas oficialiai. Tikimasi, jog vasaros pabaigoje bus sujungtos visos tvarkomos takų atkarpos ir dviratininkai galės nuo Smiltynės minti iki pat Nidos.

Įspėjama, jog atidaromoje eismui atkarpoje dar vykdomi baigiamieji kelkraščių tvarkymo darbai, todėl dviratininkų prašoma būti atidiems ir atsargiems.

Tolimesniuose planuose numatyta pilnai sujungti takų atkarpas, jog poilsiautojai pėsčiomis ir su dviračiais galėtų nuvykti nuo Smiltynės iki pat Nidos.

Rekonstruotas pėsčiųjų ir dviračių takas Smiltynė–Nida bus 2,5–3,5 m pločio, su asfalto danga, įrėminta bortais. Toks sprendimas numatytas dėl specialiojo transporto, kuris, prireikus, galėtų naudotis šia infrastruktūra nepažeisdamas rekonstruoto tako.

2,5 m pločio takas rengiamas Naglių gamtinio rezervato teritorijoje, siekiant sumažinti žalą saugomoms gamtos vertybėms.

Ties Juodkrante, 2,77 km ilgio atkarpoje, bus rengiama 5,5 m pločio dviračių gatvė su 2 m pločio šaligatviais pėstiesiems. Šioje atkarpoje taip pat numatoma įrengti 37 automobilių stovėjimo vietas. Projekto metu rekonstruojamose tako atkarpose suplanuota įrengti ir poilsio aikšteles su suoliukais bei dviračių stovais.

/ Kas vyksta Neringoje nuotr.
Dviračių takas Smiltynė-Juodkrantė / Kas vyksta Neringoje nuotr.

Takai tvarkomi ir įvažiavimuose į Pervalką ir Preilą

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Neringoje“ anksčiau nurodė bendrovė „YIT Lietuva“, rekonstrukcijos darbai vykdomi ir privažiuojamuosiuose keliuose prie Pervalkos ir Preilos nuo kelio Smiltynė–Nida.

Pasak „YIT Lietuva“ Ryšių su visuomene vadovės Akvilės Varanauskienės, kelio Smiltynė–Nida ruože nuo 31,36 iki 33,895 km ir privažiuojamuosiuose keliuose prie Pervalkos (nuo 0 iki 2,108 km) ir prie Preilos (nuo 0 iki 1,871 km) taip pat rengiamas 6,5 km ilgio pėsčiųjų-dviračių takas.

Eismo ribojimai Pervalkoje / M. Patašiaus nuotr.
Eismo ribojimai Pervalkoje / M. Patašiaus nuotr.

Pervalkoje pastebėtas kelio ženklas, nurodantis, jog dviračių eismas yra draudžiamas įvažiuojant į šią ir Preilos gyvenvietę, tačiau kelius prižiūrinčios bendrovės atstovė patikino, jog dviratininkai gali jais naudotis.

„Informuojame, kad dviratininkų eismas negalimas takais (einantiems lygiagrečiai keliams), bet neuždraustas keliuose Nr. 2210 ir Nr. 2211. Atkreipiame dėmesį, kad siekiant padidinti eismo saugumą, juose ribojamas automobilių greitis“, – teigė „Via Lietuva“ atstovė Neda Černiauskaitė.

Ji nurodė, jog jūrą, nuo Preilos ir Pervalkos, saugiai pasiekti galima ir esamais miško takeliais.

Iš Smiltynės į Nidą dviračiais – vasaros pabaigoje

Neringos savivaldybė primena, kad vis dar nėra galimybės dviračiais vykti nuo Juodkrantės iki Nidos. Sklandus susisiekimas dviračiais tarp Pervalkos ir Nidos – išlieka. Rangos darbai vyksta ir Juodkrantės Žaliajame kelyje, tad čia yra draudžiamas ir automobilių eismas.

Kaip naujienų portalui nurodė „Via Lietuva“ atstovė N. Černiauskaitė, III etapo (nuo 15,576 iki 31,232 km) statybos darbų atlikimo terminas – šių metų spalio 5 diena. Dviračių eismą taku planuojama paleisti rugsėjo 5 d.

Dviračių takas Smiltynė-Juodkrantė / Kas vyksta Neringoje nuotr.

„Via Lietuva“ atstovė taip pat nurodė, kad vasaros pabaigoje keliautojai dviračiais galės pasiekti Pervalkos ir Preilos gyvenvietes nuo Smiltynės–Nidos kelio.

„Statybos darbų atlikimo terminas yra šių metų rugsėjo mėn. 2 d. Dviratininkų eismas bus paleistas rugpjūčio 2 d.“, – tikino N. Černiauskaitė.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Dariush Rasouli / Organizatorių nuotr.