Beatos Nicholson asmeninis archyvas/ Delfi montažas
Beatos Nicholson asmeninis archyvas/ Delfi montažas

B. Nicholson pasakė, ką mano apie kainas Nidoje ir įvardijo, kiek teko išleisti pačiai

Kulinarinių knygų autorė, TV laidų vedėja Beata Nicholson iškėlė klausimą, kurį aptaria kiekvienas, išvykęs atostogų į vieną populiariausių vasaros taškų Lietuvoje. Nidoje su artimaisiais ir bičiuliais besiilsinti žinoma moteris dėmesį atkreipė į kurortines kainas.
Nors įprasta pasipiktinti įkainiais šiame kurorte, ypač, žvilgtelėjus į skaičiukus restoranų meniu ar nakvynę siūlančiuose internetiniuose puslapiuose, dažniau šį kraštą aplankantis tautietis sutiks – su laiku galima atrasti ir nebrangių taškų.
„Tai ar jau spėjot aptarti kainas prie jūros?
Vakar man paskambino ryte žurnalistė iš vieno leidinio (aš dar lovoj vartaus su vaikais): „Tai, matau, atostogaujat prie jūros – ką manot apie kainas? Ar galit pasipiktinti?
Ha ha, oi, ne, sakau – tikrai negaliu, normalios tos kainos… gali eiti į „Maximą“, kasdien pirkti maistą ir gamintis. Arba jei nori eiti į restoranus – tada ir kainuos.
Aš, pvz., net nepasipiktinau, o nustebau kad kepta duona (jos tikrai daug ir skani!) Nidos pliaže kainavo gal 5 €.
Tai štai reportažas apie Nidos kainas.
Nakvynė. Visko yra – pvz., mano draugė turi vietelę, kurią rezervuoja sausio mėnesį ir moka 50 eurų! Aš mūsų apgyvendinimą rezervavau irgi anksčiau – ir mano kambarys tikrai nebrangus – pigiausias iš visos vilos. Pernai mokėjau 130, didesnis buvo, šiemet – 75 už mažesnį. Čia „Villa Jelita“, jeigu ką.
Maistas. Tai fainiausia visada eiti į tas pačias vietas. Mes einam į „Seną Sodybą“, Naglių g. – jau net ir šeimininkės Vilijos telefoną turiu. Visada valgau beveik tą patį – silkė pataluos, menkės kotletai, cepelinai ir bulviniai blynai.
Tai man – silkė ir menkė, vaikams – cepelinai, plius gėrimai, buvo apie 50 eurų. Na, ar čia brangu? Draugė iš Australijos sakė: „Oooo, kokios geros kainos!“
Dar labai labai geros kainos ir nuostabi kokybė yra „Rūkyta žuvis pas Joną“ – žuvį parduoda ir rūko Donatas – ir visada mes pasidarom žuvies vakarą. Didžiausi karšiai, du dideli šamai, perpėlės, skumbrė, ešerys ir net ungurys – 140 eurų! Valgėm pilnais žandais ir dar kitai dienai liko – žmogui išėjo 11 eurų!
Oi, ir dar labai pigus skėtis nuo saulės! Visai geras ir tik 11 eurų – nusipirkau „Maximoje“.
Bet žinot, kas yra neįkainojama? Tai laikas su draugais! Juk vasaros atostogos tik kartą metuose…
Tai kur brangu? Kur pigu? Pasidalinkit! #keliaukragauk
O labiausiai kainos piktina tuos, kurie nėra patys pabandę, pvz., pagaminti cepelinų, pasamdyti darbuotoją ir būti oro įkaitu.
Sezonas trumpas, mūsų pajūris yra toks vienintelis ir unikalus, ir tikrai niekas neverčia eiti į brangias vietas!
Kas moka skaičiuoti (čia ne aš), tas tikrai randa geriausių kainų ir ekonomiškai paatostogauja!“, – įsitikinusi Beata.
Plojimai 0Lankytojai 0
Rašyti komentarą

Video rekomendacijos

Neringa tiesiogiai