kas vyksta neringoje logo baltas

Vasarą Nidos modernaus šokio gerbėjai palydėjo pagal V. Šekspyro „sapnus“ (foto)

Šokio teatro „Judesio erdvė“ spektaklis / M. Patašiaus nuotr.

Labai simboliška, kad paskutinį vasaros vakarą modernaus šokio gerbėjai Nidoje susirinko į netoli Parnidžio kopos esantį Tylos slėnį, kur medžių apsuptyje įvyko unikali, muzikos, šokio ir miško terapijos elementus apjungiančio bei pagal Viljamo Šekspyro pjesės ištrauką Klaipėdos šokio teatro „Judesio erdvė“ pastatyto miško spektaklio „Vasarvidžio nakties sapnai“ premjera! Šį projektą finansavo Neringos savivaldybė.

Subūrus savo srities profesionalus, šiuo projektu buvo siekiama skatinti kūrybiškumą, populiarinti gamtos ir meno sintezės terapiją. Pasak spektaklio režisierės Elingos Serapinaitės, kultūros sektorius, kaip ir kiti, turi atsižvelgti į šiuolaikinio žmogaus gyvenimo ritmą bei poreikius ir pasiūlyti išskirtinę, kokybišką patirtį bei prisidėti kuriant bendruomenės gerbūvį.

Miško spektaklis „Vasarvidžio nakties sapnai“ – tai pasakojimas apie meilę ir jos nepastovumą, kai naujieji laikai suklaidino žmogų ir atitolino jį nuo gamtos – išmintingos mokytojos, kurios pamokoms išmokti reikia sustoti ir patirti jos savitą kalbą – kvapus, vaizdus, garsus ir prisilietimus.

„Jungdami miško ir meno terapiją šiuo projektu siekiame unikalaus, nepamirštamo potyrio bei pozityvaus poveikio bendruomenei, o renginio metu žiūrovams suteikti galimybę patirti meno ir gamtos dermę“, – sakė E. Serapinaitė.

Rekomenduojame

V.Kernagis su Beno skulptūra Nidoje prie marių / M.Patašiaus nuotr.

Pasirodymo metu akustiškai grodamas pačiais įvairiausiais instrumentais – didžeridu, džembe, gongais, šamaniniu būgnu ir kita perkusija – charizmatiškasis multiinstrumentalistas Daumantas Lukošiūnas, sukūrė prie Neringos miškų natūralaus garsinio fono derančias ir giliausius pasąmonės klodus virpinančias vibracijas.

Šis miško spektaklis jau antrasis komandos kūrybinis vaisius. Pirmasis, 2022 m. pristatyta teatralizuota ekskursija „Juodojo kranto aukso amžius“, kuri atgaivino Juodkrantės kurorto kultūrą ir istoriją apimantį laikotarpį XIX ir XX amžių sandūroje, kai žvejų kaimelis tapo prabangiu kurortu.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų