kas vyksta neringoje logo baltas

Baltijos kelio 35-osioms metinėms skirti renginiai Neringoje

Baltijos kelio minėjimas / Neringos savivaldybės nuotr.

Neringos savivaldybė kviečia kartu paminėti Baltijos kelio 35-mečio sukaktį. Šia proga penktadienį ir šeštadienį Neringoje vyks įvairūs renginiai.

Rugpjūčio 23 d.

12–17 val. Lietuvos spaudos fotografų klubo paroda „Nepriklausomybės kelias“. Neringos savivaldybės administracijos I aukšto fojė, Taikos g. 2, Nida.

12.15 val. Akcija „Gyvoji grandinė“. Kuršių marių krantinėje Nidoje šalia maestro Vytauto Kernagio skulptūros.

Rekomenduojame

Smiltynės perkėla / R. Tenio nuotr.
Paplūdimys Nidoje ties Grobšto rezervatu / Kas vyksta nuotr.
Nidoje rasta jūros kiaulė / A. Mažūno nuotr.

15.00–17.00 val. kūrybinės dirbtuvės „Baltijos kelio alėja“. Marių krantinė Juodkrantėje ties Raganų kalnu.

19 val. 16-ojo tarptautinio kino festivalio „Baltijos banga“ atidarymas (festivalis vyks rugpjūčio 23–27 d.). Nidos bendruomenės namai, Taikos g. 17, Nida.

Rugpjūčio 23 ir 24 d.

23 00 val. „Žvaigždynai virš Parnidžio“. Vedlys po dangaus skliautą Algimantas Kleiva kviečia susitikti ant Parnidžio kopos. Girdėsite pasakojimą apie žvaigždynus ir lietuviškus pėdsakus naktiniame danguje. Prie Saulės laikrodžio ant Parnidžio kopos, Nida.

Rugpjūčio 24 d.

12 val. Baltijos kelio 35-mečio žygis.

„Baltijos kelias – tai daugybės geros valios žmonių susitikimas laisvės vardu. Prieš 35 m. neskaičiavome, kiek reiks važiuoti, kiek eiti iki susitikimo vietos, kur turėjome ištiesti ranką bičiuliui ar nepažįstamajam, ir jautėme, kad mūsų širdys plaka vienu ritmu. Kviečiame susitikti prie jūros ir kartu pasakyti AČIŪ už tai, ką iškovojome ir už tai, ką sukūrėme.

Žygio metu pajudėsime iš dviejų vietų – Nidos centrinio arba Preilos paplūdimio – ir eisime vieni link kitų, kol susitiksime ir ištiesime vienas kitam ranką ties laiptais į Vecekrugo kopą.
Kviečiame su savimi turėti tautinę atributiką ir einant pasirinkti akmenukų – iš jų sudėsime brangiausius žodžius“, – kvietė Neringos savivaldybė.

Daugiau informacijos apie žygį čia.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų