Pervalkoje su vaiku poilsiavusi Margarita Jaukučinskaitė nustėro: paplūdimyje – saujos stiklo šukių

Margarita Jakučinskaitė / JOSVYDAS ELINSKAS / ASMENINIO ALBUMO NUOTR.

Su šeima atostogauti Neringoje mėgstanti garsi plaukų stilistė, nuomonės formuotoja Margarita Jakučinskaitė šįkart liko nemaloniai nustebusi. Su sūnumi paplūdimyje poilsiavusi moteris čia pat rado saujas stiklo šukių ir įvairiausių šiukšlių. „Delfi“ apie nemalonią situaciją papasakojusi moteris pabrėžė, kad tai pirmas kartas, kai mato tokį vaizdą.

Į poilsiautojų pamėgtą paplūdimį M. Jakučinskaitė su sūnumi užsuko prieš kelias dienas. Iš pradžių jiems nepasirodė nieko neįprasto – lepino malonus smėlis bei kaitinanti saulė. Visgi tik prigulus pavyko pamatyti nemalonų vaizdą.

„Kai tik atsigulėme, mano vaikas išbėgo į kopas. Nuėjau jo pasiimti ir žiūriu, kad ant takelio visur mėtosi stiklai. Pamačiau kelis stiklus, pradėjau rinkti ir supratau, kad jų daugėja“, – „Delfi“ pasakojo garsi plaukų stilistė.

Pasiteiravus, ar nesusižeidė, moteris nuramino, kad ne, tačiau baiminasi, kad tai galėjo nutikti bet kurią minutę.

„Vaikas ten bėgiojo, buvo daug ir įvairių stiklų. Toks jausmas, kad kažkas išmetė purviną smėlį su stiklais. Sunku suprasti, kaip tai nutiko. Ir atrodo, kad kai kurie stiklai skirtingi, lyg būtų atnešti vis kitokie buteliai“, – pastebėjo ji.

Po to M. Jakučinskaitė nieko nelaukė ir nusprendė palikti mylimą paplūdimį Pervalkoje. Plaukų stilistė tikino, kad per 30 metų tokių vaizdų Nidoje nė karto nematė.

„Pirmą kartą matau tiek daug šiukšlių. Tai didelė problema. Ir nors ketiname grįžti, norėtųsi, kad Neringos savivaldybė į tai atkreiptų dėmesį. Tvarkoma daug takelių, vyksta statybos, bet toks jausmas, kad bendra tvarka neprižiūrima.

Ta pati situacija ir miške – daug šiukšlių, mėtosi buteliai. Norėtume grįžti ir nejausti pavojaus“, – tikino ji ir įspėjo kitus žmones žiūrėti po kojomis, mat dabar, kaip niekada anksčiau, reikia saugotis.

Daugiau galite skaityti čia.

Kodėl Neringos paplūdimiai – tokie švarūs? (video)

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: