Skaitytojai praneša: baigtas asfaltuoti dar vienas dviračių tako ruožas

Dviračių takas Smiltynė-Juodkrantė / Kas vyksta Neringoje nuotr.

„Kas vyksta Neringoje” skaitytojai praneša, kad penktadienio vakarą baigtas asfaltuoti dar vienas dviratininkams svarbus ruožas Mirusios kopos – Pervalka, tad dviračių mylėtojai turės galimybę saugiai pasiekti lankomą objektą nuo Nidos dviračiais jau dabar.

„Prieš tris valandas darbininkai baigė asfaltuoti ir atidarė, jau išbandė pirmieji dviratininkai”, – rašė skaitytojas Artūras.

Skaitytojai taip pat pasidalino, kad šiuo metu nuo Juodkrantės iki Mirusių kopų jau nutiesta maždaug 3 km asfalto, likęs ruožas  padengtas suspausto žvyro danga, laukiama, kol bus padengtas asfalto sluoksniu.

Viso Kuršių nerijos nacionaliniame parke besidriekiančio pėsčiųjų ir dviračių tako ilgis yra apie 50 km. Jo didžioji dalis, t. y. atkarpos nuo Smiltynės iki Juodkrantės ir nuo Juodkrantės iki Pervalkos, priklauso rekonstrukciją vykdančiai AB „Via Lietuva“, kuri rangos darbų sutartį yra pasirašiusi su konkursą laimėjusia įmone „YIT Lietuva“. Galutinis tako ruožas nuo Preilos iki Nidos, priklausantis Neringos savivaldybei, buvo remontuotas anksčiau ir eksploatacijai yra tinkamas.

Primename, kad istorinio Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako tiesimas vyko keliais etapais. Ruožas nuo Pervalkos gyvenvietės iki Pervalkos paplūdimio buvo įrengtas dar 1978 m. Nuo to laiko dalimis lipdytas, per visą pusiasalį nuvingiuojantis takas sulaukdavo tik būtinojo remonto ir iki 2022 m. rekonstruojamas nebuvo.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: