Maisto receptų kūrėja, knygų autorė ir laidų vedėja Beata Nicholson pasidalijo savo TOP kavinių Nidoje sąrašu. Siūlo paskanauti ne tik visiems puikiai pažįstamų tradicinių patiekalų, bet ir austrių bei legendinių sumuštinių.
„Nidos maistas – išsamus gidas gurmanams ir nusiplūkusiems tėveliams… Nu ok – gal ir nenusiplūkę tėvukai, bet vis tiek yra ką veikt, jei su vaikais atostogauji – jau vien tik atsimušinėt nuo ledų ir formosų prašinėjimų, o taip, dar viena nauja cukraus stotelė Nidoj…. Beveik paragavom – bet gal pradėkim nuo gourmet patirčių – o paskui jau nersim į šaldytų produktų skyrių“, – įstojimu įrašą savo puslapyje „Beatos Virtuvė“ pradėjo B. Nicholson.
B. Nicholson pateikė savo TOP vietų sąrašą, kurias turėtų aplankyti maisto gurmanai:
Pirmoji vieta – baras „Purvynė“
Rekomenduojame
„Austrės. Gavom sekmadienį vakare paskutines, ne veltui viena žinoma pora kasdien ateina ir suvalgo po 9. Austrės yra tai, ką dievini arba niekada net nelieti. Mano draugės Goda ir Nida – gyvena Paryžiuj ir austrės yra ten, kaip juoda duona pas mus, tai jos sakė nepamena, kada tokių gerų ragavo. O ir Robertas Reklaitis yra kokybės ir ramumo ambasadorius. Tikrai TOP. Na, ten tas baras iki vėlumos ūžia – jau ir austrėms pasibaigus“, – rekomendacija dalijosi B. Nicholson.
Antroji vieta – sumuštinių baras „Kaštonas“
„Kaštonas“. Aš atsilikėlė!!!! Tik šiemet paragavau legendinių sumuštinių. Užsakinėjau 2 kartus vegetarišką su salami. Aha. Kai į vegetarišką su grybais pakviečiama dešra. Legenda. Prieinama visiems“, – socialiniame tinkle rašė žymi tinklaraštininkė.
Trečioji vieta – kavinė „Kuršis“
„Kuršis“. Apsilankiau pirmą kartą! Atnaujintas 200 proc., kas tiek pinigų turėjo remontui? Įspūdinga! Ir plotai, ir žmonių kiekiai, ir apsisukimai. Sako bulviniai blynai tobuli. Aš valgiau sterką su baravykais. Tikrai gardus. Pilna žmonių ir šalia „Maximos“, tai matai visą veiksmą. Šalia labai, labai faina parduotuvė lietuviškų reikalų. Užsukti verta! Oi ir kokia kepta duona mmmm…“ – rekomendacija dalijosi B. Nicholson.
Ketvirtoji vieta – kavinė-užeiga Kavinė „Sena sodyba“
„Sena sodyba“, Naglių g. – visada užsuku, valgau tą patį – silkę ir bulvinius blynus. Šį kartą išbandžiau otą. Jauki, naminė vietelė. Miela ir skani“, – rašė maisto receptų kūrėja.
Prie rekomendacijų žinoma moteris pridėjo ir rūkytą žuvį „Tik pas Joną“ bei „Malkinės“ picas.