kas vyksta neringoje logo baltas

Nidoje žuvusi jauna dviratininkė šešiems žmonėms suteikė šansą gyventi

Asociatyviosios M. Patašiaus, NTB nuotr.

Leisdamasi nuo kalno dviračio nesuvaldė ir atsitrenkusi į medį žuvo jauna dviratininkė. 34-erių moteris leisdamasi nuo vadinamojo Bažnyčios kalno Nidoje nedevėjo šalmo. Kaip skelbia TV3 žinios, moteris buvo vos prieš mėnesį susituokusi, turėjo donoro kortelę.

Kaip pasakoja medikai, vežant į Nidą atvykusią moterį ją greitosios automobilyje ištiko klinikinė mirtis. Klaipėdos ligoninėje medikams pavyko dviratininkę atgaivinti, tačiau po kiek laiko ji mirė.

Moteris buvo vos prieš mėnesį susituokusi, turėjo donoro kortelę, tad jos organai, taip pat ir širdis perduoti šešiems žmonėms.

Visi Nidoje sutikti žmonės apie nelaimę Nidoje jau buvo girdėję.

Rekomenduojame

V.Kernagis su Beno skulptūra Nidoje prie marių / M.Patašiaus nuotr.

„Jūs čia mane labai gerai prigavot. Aš, turbūt, vienintelį kartą be šalmo važiuoju, nes išvažiavau trumpam pasivažinėti. Bet tai neatleidžia nuo atsakomybės, šalmą būtina naudoti visada ir visur.“

„Kiekvienu atveju reikėtų laikytis tiesiog proto. Lygiai taip pat, kaip ir jūroj besimaudant.“

Dviratininkai sako, kad šis kalnas labai pavojingas. Tie, kurie nuo jo leidžiasi dažnai, žino, kad reikia saugotis.

„Bažnyčios kalnas yra aukštas. Reikia manyti, kad iš baro mergaitė važiavo. Posūkis ten bjaurus, nuo Bažnyčios kalno reikėtų vis tik lėtai važiuoti“, – TV3 žinioms sakė kalbintas dviratininkas.

Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) paruoštas efektyvus donoras padovanojo viltį gyventi šešiems sergantiems žmonėms, rašoma KUL feisbuko įraše.

„Donorystė – neįkainojama dovana. Šią jautrią ir gyvenimus keičiančią prasmę įžvelgęs asmuo jau turėjo donoro kortelę. Mirusio artimieji, taip pat sutikę paaukoti organus ir audinius, šansą gyventi suteikė šešiems žmonėms. Netekties skausme gimė stebuklas gyventi. Reiškiame nuoširdžią užuojautą ir padėką donoro artimiesiems“, – sako ligoninėje veikiančio Klaipėdos regiono mirusio suaugusio žmogaus audinių ir organų donorystės paslaugų koordinavimo centro vadovė Diana Palepšaitienė.

Operatyviai vyko net kelios organų eksplantacijos: širdies, kepenų, inkstų ir ragenų. Kilniai misijai sutelktai dirbo Lietuvos, Vokietijos ir Lenkijos medikų komandos.

„Visi kartu – Klaipėdos universiteto ligoninės medikai, Nacionalinio transplantacijos biuro (NTB) atstovai, tarptautiniai partneriai iš Nacionalinio Lenkijos, Vokietijos transplantacijos biuro – veikėme komandiškai. Mus vienijo bendras siekis – gerbti donoro ir jo artimųjų ištartą „taip“ ir pasirūpinti, kad donoriniai organai išgelbėtų kitų žmonių gyvybes. Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie įsitraukė ir prisidėjo prie sklandaus donorystės proceso – gydytojams, slaugytojams, kitiems specialistams, Greitosios pagalbos vairuotojams ir Lietuvos policijai“, – donorystės proceso dalyviams dėkojo D. Palepšaitienė.

Aiškėja daugiau detalių apie tragediją Nidoje

Kaip skelbė TV3, tai ne vienintelė pastarosiomis dienomis dviratininkams nutikusi nelaimė Nidoje.

Šios savaitės pradžioje nuo dviračio nukrito ir stipriai galvą susižalojo 20-metė poilsiautoja.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų