kas vyksta neringoje logo baltas

Ar saugu pasiekti jūrą iš Preilos ir Pervalkos?

Asociatyvi / M. Patašiaus nuotr.

Įpusėjus vasarai į Neringą plūsta vis daugiau poilsiautojų, o dažnu atveju atvykėliai automobiliais nesinaudoja ir renkasi dviračius ar pasivaikščiojimą. Pastebima, jog iš Preilos ir Pervalkos prie jūros norintys patekti žmonės turi eiti važiuojamąja kelio dalimi. Rangovų teigimu, saugumą užtikrina greičio ribojimas.

Kelio Smiltynė–Nida ruože nuo 31,36 iki 33,895 km ir privažiuojamuosiuose keliuose prie Pervalkos (nuo 0 iki 2,108 km) ir prie Preilos (nuo 0 iki 1,871 km) rengiamas 6,5 km ilgio pėsčiųjų-dviračių takas.

„Visuose ruožuose pašalinti medžiai ir kelmai, nufrezuota esama asfaltbetonio danga, dalyje ruožų įrengta apsauga nuo medžių šaknų (geomembrana), suplaniruota ir sutankinta sankasa.

Artimiausiu metu planuojama užbaigti apsaugos nuo medžių šaknų ir sankasos įrengimą, įrengti bortus, pralaidas, pagrindus, dangą, ženklinimą, atlikti kitus baigiamuosius darbus“, – apie vykdomus darbus kalbėjo „Via Lietuva“ atstovė Neda Černiauskaitė.

Rekomenduojame

Smiltynės perkėla / R. Tenio nuotr.

Eismo ribojimai Pervalkoje / M. Patašiaus nuotr.
Eismo ribojimai Pervalkoje / M. Patašiaus nuotr.

Kaip užtikrinamas saugumas

Numatyta, kad statybos darbai turi būti atlikti iki šių metų rugsėjo 2 d. Tačiau dviratininkų eismas bus paleistas rugpjūčio 2 d.

„Informuojame, kad dviratininkų eismas negalimas takais (einantiems lygiagrečiai keliams), bet neuždraustas keliuose Nr. 2210 ir Nr. 2211“, – teigė „Via Lietuva“ atstovė Neda Černiauskaitė.

Pasiteiravus, ar gyventojams ir dviratininkams kelionės pagrindiniu automobilių keliu nebus pavojingos, įmonės atstovė patikino, jog saugumu pasirūpinta.

„Atlikdami darbus visuomet imamės saugumo priemonių, tad ir šį kartą, siekiant užtikrinti eismo dalyvių saugumą, minėtose atkarpose apribojome transporto priemonių greitį.

Jūrą, nuo Preilos ir Pervalkos, saugiai pasiekti galima ir esamais miško takeliais“, – teigė N. Černiauskaitė.

Dviračių takas Neringoje / R. Tenio nuotr.
Dviračių takas Neringoje / R. Tenio nuotr.

Draudimas kelyje Smiltynė-Nida

Pėsčiųjų ir dviračių eismas draudžiamas kelyje Nr. 167 – Smiltynė-Nida. Deja, draudimo laikosi ne visi turistai, o už tokį pažeidimą gresia bauda.

„Kokią atsakomybę taikyti, pareigūnai sprendžia užfiksavę pažeidimą ir įvertinę visas konkretaus pažeidimo aplinkybes.

Už KET reikalavimų pažeidimus, dviračius, motorinius dviračius, elektrines mikrojudumo priemones vairuojantiems asmenims, pėstiesiems, vadeliotojams ir kitiems asmenims, kurie naudojasi keliais, gresianti atsakomybė numatyta LR ANK 428 str.“, – „Kas vyksta Neringoje“ teigė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Kaip nurodoma LR ANK 428 straipsnyje, šių nurodymų nesilaikymas užtraukia baudą nuo dvidešimt iki keturiasdešimt eurų.

Policijos reidas / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Dviračiais jau galima pasiekti Juodkrantę

Primename, kad šią vasarą vyksta intensyvūs darbai, jog su dviračiais ar pėsčiomis keliaujantys poilsiautojai galėtų patogiai nuvykti nuo Smiltynės iki pat Nidos. Gegužės 31 dieną buvo atverta atkarpa nuo Smiltynės iki Juodkrantės.

Įspėjama, kad sutvarkyta atkarpa vis dar naudojasi rangovų transportas, tad kurorto svečiai ir gyventojai turėtų būti atsargūs.


Rekonstruotas pėsčiųjų ir dviračių takas Smiltynė–Nida bus 2,5–3,5 m pločio, su asfalto danga, įrėminta bortais. Toks sprendimas numatytas dėl specialiojo transporto, kuris prireikus galėtų naudotis šia infrastruktūra nepažeisdamas rekonstruoto tako.

Sklandus susisiekimas dviračiais tarp Pervalkos ir Nidos – išlieka.

Rekonstrukciją vykdo AB „Via Lietuva“, kuri rangos darbų sutartį yra pasirašiusi su konkursą laimėjusia įmone „YIT Lietuva“.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų