kas vyksta neringoje logo baltas

Kviečia pasinerti į garso kelionę bei senosios Persijos mediciną

Dariush Rasouli / Organizatorių nuotr.
Dariush Rasouli / Organizatorių nuotr.

Pasitinkant dar vieną karštą vasaros savaitgalį, liepos 12-13 dienomis Nidos gyventojai ir miesto svečiai kviečiami į patyrimines veiklas – gydančių garsų koncertą, sveikatinamųjų gėrimų gamybos dirbtuves bei paskaitą apie Persijos vaistažoles.

Muzika, vaistažolės, sveikas maistas ir meditacija yra esminiai harmoningo gyvenimo komponentai, teigia renginio organizatoriai.
Paskaitoje bus galima išgirsti laiko patikrintą teoriją apie temperamentus ir jų įtaką kūno nuotaikoms, bei sužinoti, kaip ieškoti balanso remiantis giliomis Avicenos metodo tradicijomis.

Sangviniko, choleriko, flegmatiko ir melancholiko dominuojantys bruožai yra glaudžiai susiję su maisto pasirinkimais, klimato juostomis, oro temperatūra.

Tai, pasak organizatorių daro tiesioginę įtaką emocijoms, veikiančioms mūsų inkstus ir kepenis. Sklandus šiųdviejų darbas – tai lengvumo ir geros nuotaikos šaltinis, tad paskaitos metu Dariush būtinai paaiškins kaip emocijomis inkstus ir kepenis ne bausti, bet glostyti.

Rekomenduojame

Lankytinos vietos Kuršių nerijoje / R. Tenio nuotr.

Dariush Rasouli yra klasikinės Persų muzikos atlikėjas, įgijęs Teherano muzikos universiteto išsilavinimą. Groja Ney fleita, Taru, Daf būgnu, dainuoja Persiškas dainas, puikiai išmano holistinę rytų medicinos tradiciją.

Dariush Rasouli / Organizatorių nuotr.
Dariush Rasouli / Organizatorių nuotr.

Kviečia į du unikalius patyrimus

Liepos 12 d. 22 val. – gydančių garsų koncertas (Persų instrumentai Ney ir Tar)
Liepos 13 d. 10 val. – sveikatinamųjų gėrimų gamybos dirbtuvės ir paskaita apie Persijos vaistažoles pagal Aviceną.

Po vakarinės garsų meditacijos, ryto dirbtuvėse bus galimybė pasigaminti natūralų antidepresantą – ekologiško šafrano, atvežto tiesiai iš tolimojo Irano, gėrimą, bei paragauti kitų sveikatai naudingų žolelių.

Renginyje taip pat bus gaminama Serke Angabin mikstūra, kuri valo virškinimo sistemą, ypatingai kepenis. Po paskaitos mokėsite šiuos stebuklingus kasdienio gyvenimo palydovus pasigaminti patys, teigia organizatoriai.

Daugiau informacijos rasite čia.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų