kas vyksta neringoje logo baltas

Taisykles pažeidinėjantys dviratininkai turėtų suklusti: atsiunčiami du policijos ekipažai

kelyje Smiltynė-Nida važiavimas dviračiais draudžiamas

Šią vasarą Kuršių nerijoje dviratininkus pasitinka ilgai laukta pėsčiųjų ir dviračių tako rekonstrukcija. Neringos savivaldybė nuo išvykų dviračiais ragina laikinai susilaikyti ir įspėja, kad eismo dalyvių saugumui dviratininkų eismas valstybinės reikšmės krašto kelyje Smiltynė–Nida yra draudžiamas.

Vis dėlto naujienų portalas „Kas vyksta Neringoje“ užfiksavo raginimų nepaisančius dviratininkus pažeidėjus, kurie drąsiai važiuoja pagrindiniu Smiltynė–Nida keliu, nesibaimindami ne tik dėl gresiančių nuobaudų, bet ir dėl kitų eismo dalyvių saugumo.

Policijos departamentas stiprina poilsiautojų kontrolę kurortuose

Socialiniame tinkle Facebook Neringos meras Darius Jasaitis gegužės 24-ąją skelbė, kad Policijos departamentas Palangoje pristatė pajūrio kurortų saugumo akcentus šiam sezonui.

Rekomenduojame

Renginiai Neringoje

Ir nors, kaip įraše teigė D. Jasaitis, policijos pareigūnai kiekvieną vasarą sustiprina viešosios tvarkos kontrolę bei užtikrina triukšmo prevenciją, šiemet Neringoje numatytos papildomos pajėgos.

Papildomi du pareigūnų ekipažai skirs ypatingą dėmesį ir dviratininkams, kadangi pagrindiniu keliu Smiltynė–Nida dviračiais važiuoti draudžiama. Tai reiškia, kad dviračių entuziastai turėtų būti drausmingi ir paisyti nustatytų taisyklių, kitu atveju – gresia bauda.

Policija pažeidimų šiemet dar neužfiksavo

Vis tik Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnų duomenimis, Neringoje, kelyje Smiltynė–Nida, nuo 2024 m. sausio 1 d. dviračių vairuotojų padarytų pažeidimų nėra užfiksuota.

„Kokią atsakomybę taikyti, pareigūnai sprendžia užfiksavę pažeidimą ir įvertinę visas konkretaus pažeidimo aplinkybes.

Už KET reikalavimų pažeidimus, dviračius, motorinius dviračius, elektrines mikrojudumo priemones vairuojantiems asmenims, pėstiesiems, vadeliotojams ir kitiems asmenims, kurie naudojasi keliais, gresianti atsakomybė numatyta LR ANK 428 str.“, – „Kas vyksta Neringoje“ teigė Klaipėdos AVPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė.

Kaip nurodoma LR ANK 428 straipsnyje, pėsčiųjų judėjimas per važiuojamąją kelio dalį arba judėjimas ja ten, kur draudžiama, dviračius, motorinius dviračius, elektrines mikrojudumo priemones vairuojančių asmenų, pėsčiųjų, vadeliotojų ir kitų asmenų, kurie naudojasi keliais, nepaklusimas eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų, ženklinimo reikalavimų, eismo tvarkos automagistralėse ir greitkeliuose nesilaikymas, Kelių eismo taisyklėse pėstiesiems, dviračių, motorinių dviračių, elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojams ir vadeliotojams nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas arba dviračių, motorinių dviračių vairuotojams ir (ar) keleiviams, elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojams reikalavimo naudoti šalmą nesilaikymas užtraukia baudą nuo dvidešimt iki keturiasdešimt eurų.

Dviračiais jau galima pasiekti Juodkrantę

Primename, kad prieš pat kalendorinės vasaros pradžią, gegužės 31-ąją, Neringos savivaldybė pasidalijo džiugia žinia, jog dviračiais nuo Smiltynės jau galima pasiekti Juodkrantę. Dviračių tako atkarpos ties Juodkrante tvarkymas užbaigtas anksčiau nei numatyta.

Džiugi žinia: dviračiais jau galima pasiekti Juodkrantę

Kaip Facebook įraše skelbė Neringos savivaldybė, asfalto danga jau padengta rekonstruojama pėsčiųjų-dviračių tako atkarpa iki pirmosios Juodkrantės gelbėjimo stoties.

Vis dėlto vykstant dviračiais svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad pėsčiųjų ir dviračių tako rekonstrukcijos darbai vis dar vyksta ir šia atnaujinta atkarpa vis dar naudojasi ir rangovų transporto priemonės: kurorto svečių bei gyventojų prašoma būti atsargiais ir supratingais.

Savivaldybė primena, kad vis dar nėra galimybės dviračiais vykti nuo Juodkrantės iki Nidos. Sklandus susisiekimas dviračiais tarp Pervalkos ir Nidos – išlieka. Rangos darbai vyksta ir Juodkrantės Žaliajame kelyje, tad čia yra draudžiamas ir automobilių eismas.

Kada bus vėl galima dviračiais laisvai keliauti po visą Neringos kraštą?

Kaip naujienų portalui nurodė „Via Lietuva“ atstovė Neda Černiauskaitė, III etapo (nuo 15,576 iki 31,232 km) statybos darbų atlikimo terminas – šių metų spalio 5 diena. Dviračių eismą taku planuojama paleisti rugsėjo 5 d.

„Via Lietuva“ atstovė taip pat nurodė, kad vasaros pabaigoje keliautojai dviračiais galės pasiekti Pervalkos ir Preilos gyvenvietes nuo Smiltynės–Nidos kelio.

„Statybos darbų atlikimo terminas yra šių metų rugsėjo mėn. 2 d. Dviratininkų eismas bus paleistas rugpjūčio 2 d.“, – tikino N. Černiauskaitė.

Neringos savivaldybė šiuo metu sprendžia dviratininkų pavežėjimo klausimus iš Juodkrantės iki kitų gyvenviečių – diskutuojama su esamais pavežėjais, kaip tokią paslaugą būtų galima užtikrinti. Neringos savivaldybė kviečia rinktis ir kitus atvykimo į Neringą būdus.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų