Neringa – tarp „Lonely Planet“ rekomenduojamų kelionių krypčių

Asociatyvi / Kas vyksta nuotr.

Spalio pabaigoje vienas didžiausių pasaulyje kelionių gidų leidėjas „Lonely Planet“ paskelbė 2025 metų „Best in Travel“ sąrašą, kurį sudarė patyrusių keliautojų komanda. Šiame prestižiniame sąraše tarp 10-ties šalių, kurias būtina aplankyti ateinančiais metais, ir Lietuva! Dar daugiau – Lietuva pripažinta geriausia kelionių kryptimi Europoje. Tai didžiulis pasiekimas ir svarbi žinia tiek Lietuvai, tiek Neringai, kuri įtraukta tarp rekomenduojamų lankytinų vietų.

„Lonely Planet“ ekspertai, sudarydami šį prestižinį sąrašą, ypatingai išskyrė keturis Lietuvos traukos centrus. Tarp jų – ir unikali Kuršių nerija, garsėjanti savo įspūdinga gamta, smėlio kopomis bei unikaliu kraštovaizdžiu, rašoma Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro pranešime žiniasklaidai.

Kuršių nerijos nacionalinis parkas neabejotinai yra vienas iš svarbiausių šalies gamtos perlų, traukiantis lankytojus visais metų laikais. Šalia jo, ekspertai taip pat pabrėžė Vilniaus senamiestį, piligrimystės centrą – Kryžių kalną, bei laukinės gamtos mėgėjus viliojantį Aukštaitijos nacionalinį parką.

„Lonely Planet“ kasmetinis rekomendacijų sąrašas yra sudaromas bendradarbiaujant su pasauliniu kelionių žurnalistų ir ekspertų tinklu. Pirmiausia vietiniai gidai ir žurnalistai pateikia savo rekomendacijas, kokios šalys ar regionai yra verti ypatingo keliautojų dėmesio. Po to speciali „Lonely Planet“ redakcijos komisija peržiūri ir įvertina šias rekomendacijas pagal kelis kriterijus: turizmo infrastruktūra, paslaugų kokybė, saugumas, kainos ir kokybės santykis, tvarumas ir autentiškumas.

Rekomenduojame

Padelio kortai Nidos kempinge / Nidos kempingo nuotr.
Lankytinos vietos Kuršių nerijoje / R. Tenio nuotr.
Poilsiautojai Nidoje / R. Tenio nuotr.
Monikos Liu koncertas festivalyje „Sveika, Neringa“ / L. Navicko nuotr.
„Kautros“ autobuso vairuotojas V. Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.

Šiame reitinge Neringos paminėjimas yra ypatingai svarbus: jis ne tik didina mūsų regiono žinomumą pasauliniu mastu, bet ir atspindi naujausias turizmo tendencijas, kurios vertina unikalią, nekomercinę patirtį bei atsakingą turizmą. Pasak turizmo ekspertų, buvimas „Lonely Planet“ reitinge leidžia tikėtis naujų kurorto svečių, kurie ateinančiais metais ieškos įspūdžių unikaliose Neringos kopose ir natūralios gamtos grožyje.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: