Bekelės bėgimo renginys grįžta į Kuršių neriją: organizatoriai turi prašymą

„Trail Kuršių Nerija“ nuotr.

Šeštadienį, spalio 19 dieną, Kuršių nerijoje vyks bėgimo gamtos takais renginys „Trail Kuršių Nerija“.

„Trasos pradėtos žymėti kelių tipų žymekliais – organizatoriai prašo jų nenurinkti bei žada renginiui pasibaigus kuo greičiau viską sutvarkyti. Trasos žymimos aplinkai draugiškomis daugkartinėmis vėliavėlėmis, įsmeigiamomis į žemę, ir segtukais su atšvaitais“, – trečiadienį informavo Neringos savivaldybė.

Kaip seniau skelbė bėgimo renginio organizatoriai, į renginį jau užsiregistravo bėgikai iš 20 valstybių, o iš viso planuojama sulaukti per 2000 aktyvaus gyvenimo būdo mylėtojų.

Antrus metus iš eilės Kuršių nerijoje bėgikai galės varžytis 104+ km distancijoje, taip pat ir 70+km, 50+, 42+, 30+, 21+, 10+km distancijose. „Trail Kuršių Nerija“ į savo renginį sukvietė ne tik bėgikus, bet ir žygeivius. 10, 21 km distancijas bus galima įveikti pėsčiomis.

Spalio 19 dienos vakarą, po renginio, vyks „Trail Kuršių Nerija“ pokalbiai, kur žymūs Lietuvos bėgikai ir žmonės dalinsis savo nuotykiais bei įkvepiančiomis patirtimis, o vėliau vakarėlis su šviesomis bei daug muzikos.

Neeilinis iššūkis

Anot renginio organizatorių, šiais metais į didžiausio šių metų nuotykio ieškotojo titulą realiausiai pretenduoja bėgikas Domas Raibys. Jis pasiryžęs vieną iš distancijų įveikti bėgdamas su… klumpėmis.

„Draugams papasakojau apie Australijos bėgiką iš kaimo Cliff’ą Young’ą. Jis bėgiodavo šimtus kilometrų su guminiais batais. Draugas pasiūlė man bėgti su klumpėmis ir pažadėjo, kad jeigu bėgsiu, ne tik suras klumpininką, bet ir įkalbins dar kelis draugus treniruotis maratonui. Iššūkį priėmiau. Tiesa, prieš tai pasitikrinau kolegų ir kolegių reakciją iš Vilniaus bėgimo klubo. Jų juokas išgirdus mane įkvėpė“, – sakė D. Raibys, atskleidęs, kad Kuršių nerijoje sieks nubėgti 42 km maratono distanciją.

Jis neslepia, kad nors iš pradžių, apsiavus klumpes, atrodo labai patogu, jau nubėgus keliasdešimt metrų, patogumas dingsta.

Organizaciniai iššūkiai

Vienas iš renginio organizatorių Arvydas Gintauskas seniau „Trail Kuršių Nerija“ pranešime žiniasklaidai teigė, jog renginio dalyvių skaičius kasmet auga, todėl tenka susidurti su įvairiais iššūkiais.

„Svarbiausias aspektas – paleidus į startą 400 žmonių, norisi, kad jie bėgtų, o ne stovėtų kamščiuose. Dėl to trasos pirmuose kilometruose reikia platesnių takų. Kitas iššūkis – maitinimas ir vanduo visoje trasoje. Turime šešis punktus 50 km atstumui. Praėjusiais metais dalyviai išgėrė 5 kubus vandens ir įvairių gėrimų. Taip pat suvalgė 550 kg užkandžių. Visą logistiką reikia ne tik apskaičiuoti, bet ir išvežioti laiku. Žinoma, reikia dar suburti komandą bei savanorius, kurių kasmet reikia vis daugiau. Vien renginio metu dirbs apie 100 žmonių“, – aiškino A. Gintauskas.

Dar vienas kasmet vis pasikartojantis nepatogumas – vietinių gyventojų akiplėšiškumas.

„Trasų žymėjimas išlieka iššūkis. Jeigu gyventojai ar turistai neimtų to, kas jiems nepriklauso, tai nebūtų bėdos, bet nagai niežti, todėl teko dabar įdarbinti komandą, kuri per dieną viską sužymės ir dar kartą patikrins prieš startą“, – teigė organizatorius.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: