„Kupolo“ sandėlyje Šiauriniame paplūdimyje šalinamos savavališkos statybos, teismas svarsto dėl baudos

Savavališkų statybų šalinimas Nidos šiauriniame paplūdimyje / Kas vyksta nuotr.
Savavališkų statybų šalinimas Nidos šiauriniame paplūdimyje / Kas vyksta nuotr.

Šiauriniame paplūdimyje vasaros sezono metu veikiantis „Kupolas“ atsidūrė po padidinamuoju stiklu. Dar 2023-ųjų rugsėjį pastato valdytojai buvo įpareigoti pašalinti savavališką statybą, tačiau darbų ėmėsi tik praėjus metams.

Registrų centro turto registre užfiksuota, kad UAB „Hoptrans holding“ nuosavybės teise priklausančiame pastate adresu Nidos – Smiltynės plentas 25, duotas privalomasis nurodymas pašalinti be leidimo atliktus statybos darbus.

Prieš kelis metus ant sandėlio pastato buvo iškeltas antras pastato aukštas, kuriame įrengta vieta renginiams. Čia sezono metu vyko įvairūs vakarėliai, užsakomieji renginiai, buvo organizuojamos vestuvės. Tačiau kaip rodo portalo „Kas vyksta Neringoje“ surinkti duomenys, pastato rekonstrukcija atlikta be leidimų, todėl Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) pastato valdytojams dar praėjusiais metais surašė privalomąjį nurodymą pašalinti savavališką statybą. Šis sprendimas buvo apskųstas, tačiau jau netrukus turėtų būti priimtas galutinis teismo nutarimas.

„Bylos nagrinėjimas atidėtas iki bus atliktas statybos patikrinimas vietoje ir įvertinta ar privalomasis nurodymas yra įvykdytas. Inspekcijos patikrinimas numatytas spalio 16 dieną“, – teigė VTPSI patarėjas viešiesiems ryšiams Rosvaldas Gorbačiovas.

Inspekcija pažymi, kad teismo posėdis dėl baudos skyrimo už privalomojo nurodymo nevykdymą atidėtas iki lapkričio 12 dienos.

Pastatą šiu metu nuomojasi Nidoje gerai žinomo verslininko Andriaus Emdės vadovaujama įmonė „Miesto dviratis“. Ši įmonė valdo ir prekės ženklą „Kupolas Beach Bar“, kurio pavadinimo įstaiga pastaruoju metu ir veikia šiame sandėlio tipo pastate.

Tuo tarpu buvusio žvejybos sandėlio pastatas nuosavybės teise priklauso UAB „Hoptrans holding“, kurie atsakomybės dėl savavališkos statybos kratosi ir visą kaltę verčia nuomininkui. Jie pastatą išskirtinėje vietoje įsigijo dar 2008 m.

„Mūsų objektą nuomos teise valdo ir atsakomybę dėl objekte vykdomų veiksmų, įskaitant savavališkas statybas, neša nuomininkas. Mūsų žiniomis, savavališkų statybų padariniai atsakingų institucijų ir UAB „Hoptrans holding“ reikalavimais yra šalinami“, – portalui „Kas vyksta Neringoje“ teigė įmonės teisininkė Dr. Agnė Margevičiūtė.

Rugsėjo mėnesio pabaigoje vietoje apsilankęs „Kas vyksta“ fotografas užfiksavo, kad darbininkai sparčiai ardo pastato antrą aukštą: buvo išimami langai, pertvaros.

Anksčiau kalbėta, kad šioje teritorijoje, vietoj senojo žvejų sandėlio, turėtų atsirasti prabangus viešbutis. Tiesa, šiuo metu jokie leidimai rekonstrukcijai nėra išduoti ir derinami. Tai patvirtino ir Neringos savivaldybės administracija.

Jau esame skelbę, kad verslininkas A. Emdė, Neringoje valdantis nemažai maitinimo ir pramogų vietų, šią vasarą sulaukė itin daug tarnybų dėmesio ir teigė, kad jo vykdomai veiklai taikomi kitokie standartai. Plačiau apie tai skaityti galite čia.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: