kas vyksta neringoje logo baltas

Rekordinė akcija: prieš rudens audras pusė tūkstančio savanorių sutvirtino 2 km. pajūrio kopų

Kopoms reikia tavęs / SBA nuotr.

Jau ketvirtus metus rengiamoje iniciatyvoje „Kopoms reikia tavęs!” keli šimtai savanorių padėjo aplinkosaugininkams sutvirtinti vėjo pustomas kopas ir paruošti jas rudens ir žiemos audroms. „SBA Savanorystės bangos“ drauge su Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcija organizuojamos talkos metu šakomis sutvirtintas 2 km pajūrio ruožas, skelbiama SBA pranešime spaudai.

„Pagal dalyvių skaičių šių metų iniciatyva „Kopoms reikia tavęs!” yra rekordinė, sutelkusi apie 500 savanorių. Todėl esame dėkingi kiekvienam, kuris skyrė savo laiką, kuriam rūpi aplinka, kurioje gyvename, ir unikalios pajūrio gamtos išsaugojimas. Erozija kopas veikia nuolat, todėl jų tvirtinimas reikalingas kasmet. SBA grupės ir Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos bendrai organizuojama talka kasmet padeda apsaugoti maždaug po 2 kilometrus pajūrio kopų“, – sako SBA bendrovės „Inno Line“ vadovas Viktoras Pivorius.

„Šiais metais kopų tvirtinimo darbus tęsėme nuo tos vietos, kur užbaigėme pernai, ir judėjome Karklės link. Kaip ir planavome, savanoriai erozinius židinius ir pralaužas šakomis nuklojo pakrantės juostoje nuo „Memel Nord“ įtvirtinimų iki Olandų kepurės skardžio prieigų. Iš viso kopų apsaugai sunaudojome 10 miškovežio priekabų šakų, t. y. apie 300 kub. metrų. Tai yra natūrali ir labai efektyvi priemonė nuo erozijos – klojiniai sulaiko smėlį, padeda „pamaitinti“ kopas ir neleidžia jo išpustyti“, – sako Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos vadovas Darius Nicius.

Viktoras Pivorius / SBA nuotr.

Šiais metais tarp talkos dalyvių ne tik SBA įmonių savanoriai, kuriems tokia veikla suteikia prasmės jausmą ir pozityvias emocijas, bet ir šeimos su augintiniais, studentai, kitų įmonių darbuotojai, taip pat moksleiviai, kurie šioje akcijoje užsidirba socialinių valandų. Savanoriai ne tik tvirtino kopas, bet ir tvarkė išvartas pajūrio miške, medinius takus, rinko jūros į paplūdimį išmestus daiktus, šiukšles.
Padirbėję keletą valandų savanoriai pasivaišino kava, arbata ir kibinais, o smalsiausieji turėjo progos susipažinti su „Memel Nord“ karo įtvirtinimų ekspozicija.

Rekomenduojame

Lankytinos vietos Kuršių nerijoje / R. Tenio nuotr.
Gitanos blynai su svečiais / V.Pilkausko nuotr.
„Kautros“ autobuso vairuotojas V. Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų