Baltijos jūroje – imitacinė nelaimė: vykdys įgulos ir keleivių evakuaciją

KJP laivas ,,Šakiai“ / KJP nuotr.

Baltijos jūroje ir Kruiziniame laivų terminale vyks didelio masto žmonių evakuacijos ir gelbėjimo pratybos „Audros šeimininkas“, praneša Lietuvos kariuomenė.

Rugsėjo 24 d. Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras organizuoja pratybas „Audros šeimininkas 2024“, kurių metu bus koordinuojama ir vykdoma gelbėjimo laivo „Šakiai“ įgulos ir keleivių masinė evakuaciją.

Pratybų metu, įvykus imitacinei nelaimei Baltijos jūroje, iš laivo bus evakuojama virš 120 asmenų, nukentėjusiųjų gelbėjimo operacijai pasitelkiant vyriausybines ir nevyriausybines organizacijas.

Klaipėdos mieste bus matomas didelis karinių ir civilinių pajėgų aktyvumas bei skraidys Karinių oro pajėgų sraigtasparnis. Sprogmenys ir imitaciniai šaudmenys pratybų metu nebus naudojami.

Anot Karinių jūrų pajėgų, šiomis pratybomis siekiama patikrinti skirtingų pajėgų, dalinių, institucijų, organizacijų tarpusavio veiksmų suderinamumą esant būtinumui masiškai evakuoti keleivius iš laivo, patyrusio nelaimę jūroje, taip pat tobulinti informacijos perdavimą atsakingoms institucijoms ir gelbėjimo pajėgoms apie susidariusį ekstremalųjį įvykį, patikrinti esamą pasirengimą organizuoti ir vykdyti gelbėjimo bei evakavimo darbus.

Lietuvos gyventojų ir svečių Lietuvos kariuomenė prašo supratingumo, išlikti ramiems bei tęsti savo įprastą veiklą.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: