kas vyksta neringoje logo baltas

Kuršių mariose kariai gelbėjo vienuolika poilsiautojų, tarp jų – keturis vaikus

kaip tinkamai pasiruoši, prieš plaukiant į jūrą arba marias?
Asociatyvi / KJP nuotr.

Sekmadienį popiet Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras gavo net tris pagalbos prašymus iš Bendrojo pagalbos centro (BPC). Visiems pranešėjams pagalbos prireikė dėl sugedusių katerių variklių, pranešė Karinės jūrų pajėgos.

Kadangi vėjas vis stiprėjo, Karinės jūrų pajėgos reagavo nedelsiant. Gelbėjimo rajonai apėmė Kuršių marias prie Bulvikio rago, Kiaulės Nugaros ir Naglio rago. Išgelbėta vienuolika asmenų, iš jų – keturi vaikai. Du suaugusieji atsisakė palikti katerį. Pavojaus gyvybei nebuvo. Nė vienam poilsiautojui medicininės pagalbos neprireikė.

Karinės jūrų pajėgos skelbia, kad atšilus orams, tačiau pučiant stipresniam vėjui, pagausėjo gelbėjimo operacijų.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro viršininko patarėjas Igor Kuzmenko ragina tinkamai pasiruoši, prieš plaukiant į jūrą arba marias: „Būtinai pasitikslinkite oro prognozę – ar nepūs stiprus vėjas, ar nebus rūko. Išplaukiantys su valtimis į jūrą praneša Pakrančių apsaugos rinktinei išplaukimo ir grįžimo laiką, kiek žmonių plaukia ir kurioje apytiksliai vietoje jie bus.“

Rekomenduojame

Kazimieras ir Virginija Mizgiriai / M. Patašiaus nuotr.

„Jeigu planuojate užtrukti žvejojant arba plaukti kitur, nei nurodėte, praneškite bent artimiesiems, kada planuojate grįžti ir tikslią vietą, kurioje žvejosite ar kitaip leisite laiką“, – rekomenduoja I. Kuzmenko.

„Pagalvokite apie atsargumo priemones, pakraukite telefoną ir įdėkite jį į neperšlampamą dėklą bei turėkite jį šalia savęs, įdėkite naujas baterijas į žibintuvėlį, pasiimkite pakrautą radijo stotelę, gelbėjimo liemenes ne tik sau, bet visiems kartu plaukiantiems.“

Pravartu turėti kompasą. Blogo matomumo sąlygomis net ir paprasčiausias kompasas gali parodyti grįžimo į krantą kryptį.

Rekomenduojama įsigyti neperšlampančius kostiumus, jie žymiai prailgina žmogaus buvimo jūroje laiką, nes Baltijos jūra yra šalta net ir vasarą. Taip pat praverstų turėti bent vieną signalinę raketą, ypač jei ketinama žvejoti ar kitaip leisti laiką tamsiuoju paros metu.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų