kas vyksta neringoje logo baltas

Nidos švyturio prieigose po atviru dangumi – užburiantis pianisto Š. Meškio koncertas

Šarūnas Meškys / „Agila“ nuotr.

Penktadienį, rugpjūčio 16 dieną, prie Nidos švyturio skambės Šarūno Meškio koncertas, praneša Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“.

Renginio metu, kuris truks 1 val., numatyta fortepijoninės muzikos programa „EUSA/NIDA“, kurioje skambės žymaus prancūzų kompozitoriaus Yanno Tierseno 12 kūrinių fortepijonui ciklas apie švyturius EUSA. Tai muzikinis pasakojimas apie kompozitoriaus tėviškę, atokią Ouessant’o (Eusa) salą Atlanto vandenyne prie žemyninės Prancūzijos krantų.

Yannas Tiersenas yra šiuolaikinis Prancūzijos kompozitorius ir multiinstrumentalistas, plačiai žinomas dėl savo universalaus stiliaus, apimančio nuo klasikinės muzikos iki avangardinio roko.

Jis pradėjo muzikinę karjerą mokantis groti fortepijonu ir smuiku, vėliau į savo instrumentų arsenalą įtraukė akordeoną, gitarą, elektroniką ir kt. Yannas Tiersenas pradžioje išgarsėjo sukūręs muziką 2001 m. filmui „Amelie“, kuris tapo pasauliniu fenomenu ir išpopuliarino jo muziką.

Rekomenduojame

Poilsiautojai Nidoje / R. Tenio nuotr.

Po šio filmo sėkmės, Yannas Tiersenas išleido daugiau albumų ir aktyviai koncertuoja. Jo muzika pasižymi emocine giluma ir minimalistiškumu, melodingumu, atmosferiniu skambesiu, dažnai įtraukiami gamtos garsai ir yra įkvėpta Bretanės kraštovaizdžio.

Švyturių dienos Neringoje: skelbiama renginių programa

Š. Meškys – ryškus šiuolaikinis Lietuvos pianistas, žurnalistas ir visuomenininkas. Atlikėjas pasižymi jautria muzikos kūrinių skambinimo interpretacija. Muzikos studijas pianistas pradėjo Vilniuje, tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Š. Meškys yra žinomas dėl plataus repertuaro, apimančio tiek klasikinius, tiek šiuolaikinius kūrinius ir yra įvertintas paties Yanno Tierseno, laimėjęs pirmąją vietą tarptautiniame muzikinių vaizdo klipų konkurse „My EUSA“. Beje, pergalingas klipas šiam konkursui buvo filmuotas Nidoje ant molo.

Š. Meškio koncertai yra puikiai vertinami dėl gebėjimo sukurti gilumą ir emocinę brandą muzikoje. Pianistas neapsiriboja muzikos pasauliu – Š. Meškys yra aktyvus visuomenininkas, naujienų portalo Delfi žurnalistas, Mokslo skilties redaktorius.

Renginį dovanoja Neringos muziejai ir Neringos savivaldybė.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų