Reidas Kuršių marių krantine: dauguma dviratininkų būtiniausių reikalavimų nesilaiko

primena galiojančias taisykles
Dviratininkų patikrinimas / Neringos savivaldybės nuotr.

Neringos policijos pareigūnai bei Neringos savivaldybės administracijos specialistai pirmadienį dėmesį skyrė dviratininkų eismui Kuršių marių krantine. Pastebėta, kad dauguma policijos pareigūnų sutiktų dviratininkų būtiniausių reikalavimų nesilaiko, be to dviračiai neatitinka saugumo reikalavimų, pavyzdžiui, neveikia priekiniai ir galiniai žibintai.

Tradiciškai tikrinta, kaip laikomasi jau kelis metus galiojančio draudimo Kuršių marių krantine nuo Neringos sporto mokyklos iki Purvynės gatvės važiuoti motoriniais dviračiais. Vykusio patikrinimo metu tokių pažeidėjų nesutikta.

Visgi, Savivaldybės administracijos specialistai primena, kad draudimą žymintys kelio ženklai 340 „Motorinių dviračių eismas draudžiamas“ taikomi ne tik elektriniams paspirtukams.

Atsižvelgiant į matomus pažeidimus Neringos savivaldybė primena, kad asmenims iki 18 metų važiuojant paspirtuku ar dviračiu būtina dėvėti šalmą. Dviračio vairuotojas dienos metu privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o gale – raudonos šviesos žibintas.

Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais.

Važiuojant dviračiu laikykitės dešinės kelio/dviračių tako pusės.

Pažymima, kad prevencinės priemonės bus vykdomos ir ateityje.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: