kas vyksta neringoje logo baltas

Kodėl Neringos paplūdimiai – tokie švarūs? (video)

Nors turistų sezonas Nidoje pačiame įkarštyje, o poilsiautojų srautai į Neringos paplūdimius iš tiesų gausūs, panašu, kad žmonės tampa sąmoningi ir šią unikalią gamtą iš tiesų myli. Tai tvirtina ir paplūdimį prižiūrintys specialistai – pagrindinėje poilsio zonoje daugiausiai randama ne šiukšlių, o medžių šakelių, akmenų ir kitų gamtos likučių.

Neringos paplūdimių tvarkymo ypatumai šią savaitę užfiksuoti „Kas vyksta Neringoje“ vaizdo įraše. Apie tai, kad šiukšlių paplūdimiuose aptinkama mažiau, naujienų portalui pasakojo ir BĮ „Paslaugos Neringai“ Transporto ir mechanizmų skyriaus vadovas Aurimas Laukys.

„Kadangi žinom, kokius kiekius (šiukšlių – aut. past.) išveždavome, naudodavome visai kitą techniką. Šiai dienai tos didesnės technikos net gi nebereikia“, – stebėjosi BĮ „Paslaugos Neringai“ Transporto ir mechanizmų skyriaus vadovas A. Laukys.

Paklausus, ar smėlio valymo dažnumas gali turėti įtakos šiukšlių sumažėjimui, A. Laukys pritarė iš dalies.

Rekomenduojame

Paplūdimys Nidoje ties Grobšto rezervatu / Kas vyksta nuotr.
Poilsiautojai Nidoje / R. Tenio nuotr.

„Turime intensyvų grafiką, kas antrą savaitę valome smėlį Nidoje, Preiloje, Pervalkoje ir Juodkrantėje. Pastebėjome, kad pačių šiukšlių intensyviai mažėja kas metus, čia yra įtaka poilsiautojų, nes jų skaičius mažėja arba žmonės sąmoningėja, sunku pasakyti“, – teigė A. Laukys.

Anot BĮ „Paslaugos Neringai“ Transporto ir mechanizmų skyriaus vadovo, džiaugiamasi šiukšlių mažėjimu nepaisant vidinių priežasčių.

„Esame iš tiesų nustebę, gal žmonės yra patraukę į pietus, kainos galėjo padaryti įtaką. O gal žmonės išsineša didžiąją dalį šiukšlių. Skaičius tikslesnius galėsime pasakyti rudenį, bet šiai dienai matome, kad šiukšlių, mažesni kiekiai. Tai džiugina“, – džiaugsmo neslėpė A. Laukys.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų