„Nida Jazz Maratonas“ kviečia į nepamirštamą muzikos kelionę

Asociatyvi / „Nida Jazz Maratonas 2023“ / N. Žilinskaitės / Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį prasidėjo „Nida Jazz Maratonas“ festivalis – muzikos renginys grįžo su nuostabia programa ir užburiančiu muzikos skambesiu. Iki liepos 27 dienos Nidos kurorte vyksiantis šiemet nemokamas, festivalis sukvies daugybę džiazo mėgėjų, siūlydamas nepakartojamą muzikos ir gamtos sintezę.

„Tai ne tik muzikos renginys, bet ir puiki proga pažinti vieną gražiausių Lietuvos vietovių, kurioje gausu kultūros ir meno. Nepraleiskite šios unikalios galimybės patirti džiazo magiją marių pakrantėje“, – pabrėžia festivalio organizatorius Leonidas Šinkarenka.

„Nida Jazz Maratonas“ žada būti ypatingas, dovanojantis užsienio ir Lietuvos džiazo žvaigždžių koncertus. Festivalio lankytojai galės mėgautis skirtingais džiazo stiliais, rašoma „Nida Jazz Maratonas“ pranešime žiniasklaidai.

Liepos 25 d. festivalį atidarė pianistas iš Lenkijos – Krzysztof Kobyliński. Liepos 26 d. festivalio dalyviai turės progą išgirsti „Vilnius JJAZZ Ensemble“. Tai džiazo orkestras, vadovaujamas lietuvių kompozitoriaus, aranžuotojo ir trombonininko Jievaro Jasinskio.

Antrasis šios dienos pasirodymas – grupė iš Olandijos, Brazilijos ir Vokietijos „Zuco 103“. Jų muzika yra gyvas junginys braziliškų ritmų, džiazo, šokio ir dub stiliaus. Jau nuo pirmo savo albumo „Outro Lado“ 1999 m. jie pavergė klausytojų širdis, pakviesdami į nepaprastą muzikinės kelionės nuotykį.

Paskutinę festivalio dieną, liepos 27 d. išvysite Jan Maksimovič ir brolių Motiejaus, Mykolo, Benedikto pasirodymą. Šių metų festivaliui džiazo profesionalai susibūrė į išskirtinį projektą – „Jan Maksimovič ir Broliai Bazarai“.

Festivalį uždarys grupė „Paul van Kemenade Quintet“. Grupės nariai susirenka ypatingomis progomis. Kai tai nutinka, jie mėgaujasi vienas kito muzikavimu. Toks išskirtinis grupės projektas laukia ir Nidoje.

Išsami festivalio programa čia.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis: