kas vyksta neringoje logo baltas

Pajūrio gelbėtojai siunčia žinią: tai gali išgelbėti gyvybę

Ruošdamiesi maudynėms, nepamirškite pasirūpinti, kad būtumėte matomi, įspėja pajūrio gelbėtojai. Daugelis poilsiautojų maudymosi kostiumėlius renkasi pagal grožį ar patogumą, tačiau gelbėtojai ragina renkantis maudymosi kostiumą didelį dėmesį atkreipti į spalvą.

BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ viešoje erdvėje pasidalijo iliustracija, kokių spalvų maudymosi kostiumai geriausiai matosi vandenyje, o kurie tampa kone nematomi.

„Dalinamės įdomia informacija maudynių mėgėjams! Kokios maudymosi kostiumo spalvos geriausiai matomos vandens telkiniuose? Ši iliustracija padės jums pasirinkti tinkamiausią maudymosi kostiumą, kad būtumėte geriau matomi tiek ežere ar jūroje, tiek baseine. Pasirūpinkite savo saugumu ir būkite matomi vandenyje!“ – įspėja gelbėtojai.

Rekomenduojame

Legendinis baras „Kaštonas“ / M. Patašiaus nuotr.
V.Kernagis su Beno skulptūra Nidoje prie marių / M.Patašiaus nuotr.
„Kautros“ autobuso vairuotojas V. Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.

Iliustracijoje matyti, kad atvirame vandens telkinyje, ežere ar jūroje, geriausiai matomi oranžinės, geltonos ir ryškiai rožinės spalvos maudymosi kostiumai.

Tuo metu baseine viskas kiek kitaip – juodos spalvos maudymosi kostiumas yra pats matomiausias, taip pat matomi raudoni, oranžiniai, rožiniai, violetiniai maudymosi kostiumai.

Mėlynos atspalvių maudymosi kostiumai baseine beveik nesimato, o žydros ir baltos spalvų tampa visiškai nematomi.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų