kas vyksta neringoje logo baltas

Festivalis „Ant bangos“ jau rytoj, tačiau leidimų nėra: vyks Statybų inspekcija

Šiaurinis paplūdimys po žiemos / Kas vyksta nuotr.
Šiaurinis paplūdimys po žiemos / Kas vyksta nuotr.

Nevienareikšmiškai vertinamas muzikos festivalis „Ant bangos“ intensyviai pradėjo pasiruošimo darbus prieš liepos 18-tą dieną turėsiantį prasidėti renginį, nepaisant to, jog naujoji Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direkcijos vadovybė nepritaria, jog ant jūros kranto atsirastų laikini statiniai.

KNNP Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vedėja Nijolė Piekienė praėjusį mėnesį naujienų portalui „Kas vyksta Neringoje“ komentavo, jog direkcija, vadovaudamasi jai teisės aktais priskirta kompetencija, nepritarė laikinų prekybos vietų, kavinių ir kioskų (paviljonų) įrengimo projektui dėl minėto projekto neatitikimo galiojančių teisės aktų ir detaliojo plano sprendiniams.

N. Piekienė atkreipė dėmesį, kad teritorijų planavimo dokumentas „Nidos pajūrio rekreacinės zonos planas“ šioje teritorijoje numato tik tokias veiklas: aktyvus sportas, burlenčių, jėgos aitvarų sportas.

Informuotas Aplinkos apsaugos departamentas

Rekomenduojame

Jonas Šatas / Modesto Patašiaus nuotr.
V.Kernagis su Beno skulptūra Nidoje prie marių / M.Patašiaus nuotr.

Kaip „15min“ komentavo KNNP direkcijos vadovė Lina Dikšaitė, festivalis „Ant bangos“ į direkciją kreipėsi tik liepos 8-ąją. Direkcijos vadovė teigė, kad apie situaciją informavo Aplinkos apsaugos departamentą bei Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Socialiniame tinkle „Facebook“ Kuršių nerijos nacionalinis parkas, komentuodamas susidariusią situaciją teigė, jog parko direkcija nederina masinių renginių „Ant bangos“ ir „Anna sutiko Neringą“ vietos Nidos šiauriniame paplūdimyje.

Direkcija taip pat nurodė, kad minima teritorija skirta Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojų poilsiui ir aktyviam sportui, bet ne masiniams renginiams. Joje negali būti vykdoma veikla bloginanti poilsio sąlygas kitiems paplūdimio lankytojams ir kenkianti aplinkai.

„Renginių organizatoriai, ruošdami vietą renginiams, performuoja ir išlygina paplūdimį bei ardo apsauginį kopagūbrį, darbų metu naudoja sunkiąją techniką, mechaninius įrankius. Taip trikdomas žmonių poilsis, daroma žala gamtos ir kultūros vertybėms.

Dėl šiauriniame Nidos paplūdimyje organizuojamų masinių renginių kiekvienais metais institucijos gauna vietos gyventojų ir lankytojų nusiskundimus dėl triukšmo, nereguliuojamų žmonių ir transporto srautų, šiukšlių ir kitos taršos, organizatoriai bausti dėl įvairių pažeidimų“, – „Facebook“ rašo KNNP direkcija.

Kaip „15min“ pažymėjo Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvlaitė, tai jau yra daug metų organizuojamas renginys, o Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos atsakymas į renginio organizatorių prašymą derinti renginį pateiktas tik vakar. Vertiname situaciją ir pateiktus Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos išsakytus argumentus“, – situaciją komentavo S. Vaišvilaitė.

Organizatoriai lankytojus ramina

Šokių muzikos festivalio „Ant Bangos“ organizatoriai antradienį socialiniuose tinkluose pasidalino įrašu, kuriame festivalio dalyviams teigiama, jog renginys tikrai bus. „Psst! Sklaidom besiblaškančius gandus. Kupolai jau vietoje ir tikrai BUS!“.

Iš šios viešai socialiniuose tinkluose paskelbtos žinutės festivalio gerbėjams galima spręsti, kad renginio organizatoriai net ir negavę reikiamų leidimų festivalį organizuos ir tikriausiai jau po kurio laiko susidurs su sprendimais, jei tokie bus priiimti.

Portalo „Kas vyksta Neringoje“ žiniomis, ketvirtadienį vietoje numatytas Statybų inspekcijos vizitas.

Primename, kad praėjusiais metais šiaurės ir vakarų krypčių stiprus vėjas negailestingai talžė paplūdimyje stovėjusį „Kupolą“, buvo rengiama talka paplūdimio sutvarkymui. Audrų pasekmės šiauriniame Nidos paplūdimyje matomos ir dabar. Prieš kelis metus verslininkai pramogų veiklai išsinuomavo šalia paplūdimio stūksantį apleistą sandėlį, virš kurio įrengta terasa vakarėliams, bet vasarai įsibėgėjus, vakarėliai keldavosi ant smėlio į kasmet surenkamą „Kupolą“.

Festivalis „Ant Bangos“ Nidos paplūdimyje yra organizuojamas nuo 2013 metų. Neringos gyventojai ne kartą reiškė nepasitenkinimą renginio skleidžiamais garsais ir pritraukiamomis masėmis žmonių. Praėjusiais metais „Ant bangos“ jau buvo baustas už aplinkosauginius pažeidimus.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų