kas vyksta neringoje logo baltas

Skaitytojas pastebėjo griaunamą pastatą Juodkrantėje: turėtų atsirasti nauja parduotuvė

kelia klausimą, ar tokie griovimo darbai vasarą leistini?
Statybos Juodkrantėje, Vilų gatvėje / Stop kadro ir „Citify“ nuotr.

Juodkrantėje vykstantys triukšmingi statybų darbai ir į dangų kylančios dulkės kelia gyventojų bei poilsiautojų pasipiktinimą. Aiškėja, kad vasarą su šia problema teks susigyventi, mat šis projektas Neringos savivaldybei labai svarbus – Juodkrantėje atsiras ne tik nauji butai, bet ir visus metus veikianti nauja maisto prekių parduotuvė.

„Retorinis klausimas: ar tokie darbai gali vykti vasaros sezono metu? Juodkrantė, Vilų gatvė“, – praėjusią savaitę vaizdais iš statybų aikštelės dalijosi „Kas vyksta Neringoje“ skaitytojas.


Kaip antradienį naujienų portalui „Kas vyksta Neringoje“ komentavo Neringos savivaldybės administracijos vyr. specialistė, atstovė spaudai Sandra Vaišvilaitė, savivaldybė yra išdavusi statybos leidimą pastato, adresu Vilų g. 5A, rekonstrukcijos projektui.

Anot jos, pastato paskirtis bus keičiama į gyvenamosios paskirties (trijų ir daugiau butų (daugiabutį) pastatą su komercinės paskirties patalpomis.

„Pastate numatomi panašaus dydžio butai bei poilsio kambariai bei komercinės paskirties patalpos, kuriose būtų įrengta prekybos įmonių aljansui priklausanti parduotuvė. Visus metus veikianti maisto prekių parduotuvė – Juodkrantei labai reikalinga. Savivaldybės taryba dėjo visas įmanomas pastangas, kad projekto įgyvendinimas susidurtų su kuo mažiau kliūčių, tam buvo sušauktas ir atskiras Savivaldybės tarybos posėdis. Tikimasi, kad parduotuvė galėtų duris atverti jau kitais metais“, – komentare teigė S. Vaišvilaitė.

Statybos Juodkrantėje, Vilų gatvėje / „Citify“ nuotr.

Triukšmingus darbus leista vykdyti nurodytu laiku

Anot Neringos savivaldybės administracijos vyr. specialistės, triukšmingi ir kiti statybų darbai Vilų g. gali vykti iki rugsėjo 1-osios.

„Įvertinus rekonstrukcijos projekto svarbą, UAB „Wodlux“ priklausančiame objekte, adresu Vilų g. 5A, leista laikotarpiu nuo 2024 m. birželio 1 d. iki 2024 m. rugsėjo 1 d. vykdyti triukšmingus griovimo bei kitus statybos darbus darbo dienomis nuo 9 val. iki 18.30 val. Šeštadieniais, sekmadieniais ir švenčių dienomis darbai negali būti vykdomi“, – pridūrė S. Vaišvilaitė.

Planuojami 22 butai

Tinklalapio „Citify“ duomenimis, Vilų g. 5A pastato projekte planuojami 22 butai, 10 poilsio patalų bei komercinės patalpos. Pastato teritorijoje taip pat numatytos 42 automobilių parkavimo vietos. Skaičiuota, kad butų plotas galėtų siekti 21-43 kv. m. Kvadrato kaina kol kas neskelbiama.

Statybos Juodkrantėje, Vilų gatvėje / „Citify“ nuotr.

Kaip rašoma pastato projekto dokumente, rekonstruojamo namo pirmo aukšto gyventojai bei svečiai turės jiems priskirtas žaliąsias terasas.

Įvardijama ir kita papildoma infrastruktūra: dviračių stovai, elektromobilių įkrovimo stotelė, papildomos žaliosios zonos, pėsčiųjų takai, tarpusavyje jungsiantys rekreacines bei gyvenamąsias zonas.

Pažymima, kad rekonstruojamas pastatas yra teritorijoje, kurios svarbiausi akcentai – esami gyvenamieji ir poilsio paskirties pastatai. Pagal detaliojo plano sprendinius, sklype leistinas pastatų aukštis – 10 m nuo vidutinės žemės sklypo altitudes.

Rekonstruojamo pastato statyba numatoma vienu etapu. Anot „Citify“, statybų pabaiga – 2025 metais.

Dėkojame skaitytojams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Neringos aktualijas, rašykite per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Pakrančių ir sienos apsauga Nidoje / R. Tenio nuotr.
Baidarių žygio dalyviai / Neringos savivaldybės nuotr.