kas vyksta neringoje logo baltas

Jaunimo muzikos stovykla „Neringa Youth Orchestra“ kviečia į nemokamus koncertus

Asociatyvi / Gediminas Sass nuotr.

Tradicine tapusi jaunųjų muzikantų stovykla „Neringa Youth Orchestra“ grįžta į Preilą ir liepos 14–28 dienomis dovanos koncertinius pasirodymus neringiškiams ir čia vasarojantiems. Susikūrusi iš didžiulės meilės muzikos menui ir noro dalintis kūrybine patirtimi, planuota kaip muzikinio meistriškumo lavinimo priemonė, stovykla išaugo iki kasmetinio kultūrinio vasaros įvykio, neatsiejamo nuo Neringoje vykstančių renginių.

Ypatingoje pasaulio paveldo vietoje vykstanti, dviejų savaičių stovykla suburia jaunųjų menininkų ir scenos profesionalų bendruomenę. Stovyklos metu organizuojami muzikinio meistriškumo kursai, repeticijos orkestro sudėtyje, kūrybinio rašymo užsiėmimai, koncertai Preiloje, Nidoje, Juodkrantėje ir Pervalkoje bei kitos kūrybinės veiklos.

Keturiolika dienų jaunieji muzikantai gilina profesines žinias, ugdo kūrybinį mąstymą ir šios veiklos rezultatais dalinasi su Neringos gyventojais bei svečiais, rašoma Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pranešime žiniasklaidai.

Pažymima, kad muzikos stovyklos tikslas burti jaunųjų muzikantų bendruomenę, ugdyti jų muzikalumą bei sudaryti sąlygas kūrybiniams mainams bei sklaidai. Stovykloje kartu su jaunaisiais talentais koncertuoja ir bendradarbiauja klasikinės muzikos mylėtojams puikiai pažįstami ir vertinami profesionalūs muzikai: stovyklos meno vadovas Darius Mažintas, violončelininkas Gleb Pyšniak, smuikininkai Dalia Dėdinskaitė ir Martynas Švėgžda von Bekker bei stovykloje susiformavusio orkestro dirigentas, meno vadovas Modestas Jankūnas.

„Kviečiame apsilankyti jaunųjų muzikantų bei jų dėstytojų koncertuose ir atvirose repeticijose. Muzikantų repeticijos vyks Preilos bendruomenių namuose 14.00–17.30 val. visą stovyklos laikotarpį“, – kviečia stovyklos ir koncertų organizatoriai.

Koncertai vyks:

Preiloje: Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešoji biblioteka – liepos 15, 16, 18, 26 d. 19.30 val.

Pervalkoje: Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Praktinio mokymo bazė – liepos 19 d. 20.00 val.

Nidoje: E. Jonušo namai – liepos 21 d. 20.00 val.; Rašytojo Thomo Manno memorialinis muziejus – liepos 24 d. 20.00 val.

Juodkrantėje: Liudviko Rėzos kultūros centras – liepos 25 d. 20.00 val.

Įėjimas į stovyklos koncertus nemokamas.

Projektą iš dalies finansuoja Neringos savivaldybė, S. Karoso labdaros ir paramos fondas, Klaipėdos Rotary klubas „Aditė“. Stovyklą globoja prof. Algis Mickūnas.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Baidarių žygio dalyviai / Neringos savivaldybės nuotr.
Asociatyvi / Kas vyksta Neringoje nuotr.
Paplūdimys Kuršių nerijoje / Kas vyksta nuotr.