kas vyksta neringoje logo baltas

Buvęs Neringos savivaldybės tarybos narys pripažintas kaltu „čekiukų“ byloje

Neringos savivaldybės nuotr.

Klaipėdos apygardos teismas priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo buvęs Neringos savivaldybės tarybos narys Stasys Valančius pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo bei dokumento suklastojimo.

Teismas S. Valančiui už jam inkriminuotas nusikalstamas veikas skyrė piniginę baudą bei laikinai atėmė teisę būti paskirtam į valstybės ar savivaldybės renkamas ar skiriamas pareigas, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Bylos duomenimis, S. Valančius 2019–2023 suklastojo 36-ias tarybos nario išlaidų ataskaitas, jose pateikdamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie tariamai patirtas transporto išlaidas, susijusias su jo, kaip tarybos nario veikla.

Skaičiuojama, kad savivaldybei teiktais dokumentais S. Valančius apgaule įgijo 9,3 tūkst. eurų.

Politikas ikiteisminio tyrimo metu pripažino kaltę, tad tyrimui vadovavęs prokuroras birželį kreipėsi į teismą su pareiškimu užbaigti procesą baudžiamuoju įsakymu.

Juo S. Valančiui už nusikalstamas veikas buvo prašoma skirti 10 tūkst. eurų baudą bei baudžiamojo poveikio priemonę – teisės trejus metus būti paskirtam į valstybės ar savivaldybės bei jų įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas atėmimą.

Klaipėdos apygardos teismas baudžiamuoju įsakymu bausmę sušvelnino – skyrė 5 tūkst. eurų baudą ir draudimą eiti pareigas pritaikė dvejiems metams.

BNS logo

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Baidarių žygio dalyviai / Neringos savivaldybės nuotr.
Asociatyvi / Kas vyksta Neringoje nuotr.
Paplūdimys Kuršių nerijoje / Kas vyksta nuotr.