kas vyksta neringoje logo baltas

Svarbu: įvažiavimas į Neringą taps 6 kartus brangesnis nei žiemos metu

Įvažiavimas į Neringą / R. Tenio nuotr.

Prasidėjus vasaros sezonui, norintiems savo transportu patekti į Neringą, teks dar labiau paploninti pinigines – visai netrukus mokestis stipriai išaugs. Rinkliava, lyginant su ne sezono metu taikomu 5 eurų mokesčiu automobiliams, išaugs net 6 kartus ir labiausiai apkrautu, šiltuoju sezonu vairuotojams teks mokėti 30 eurų.

Kitaip dar Nidos ekologiniu mokesčiu vadinama rinkliava renkama Kontrolės postuose, pagrindinis postas įsikūręs Alksnynėje, apie 10 kilometrų nuo „Smiltynės perkėlos“. Mokestį administruoja Neringos savivaldybė.

Už įvažiavimą į Kuršių Nerijos nacionalinį parką galima atsiskaityti tiek grynaisiais, tiek banko kortele. Tai padaryti galima ir internetu ar naudojantis mobilia aplikacija „Unipark“. Taip pat galima įsigyti metinį įvažiavimo leidimą, kuris kainuoja 200 eurų.

Šiuo metu iš karto už posto vyksta kelio darbai, tad vairuotojams rekomenduojama rinkliavą apmokėti iš anksto. Plačiau apie kelio Smiltynė-Nida vykstančius darbus skaitykite čia – Kelio darbai Smiltynė-Nida.

Didžiausias mokestis yra nurodytas keturračiams motociklams, kuriems taikomas 500 eurų mokestis visus metus, nesvarbu, ar su juo norima įvažiuoti į parką, ar jį įsivežti. Taip siekiama apriboti jų patekimą į Neringą ir apsaugoti trapią Kuršių nerijos gamtą.

Mokesčio dydis nustatytas pagal Neringos savivaldybės tarybos 2016 m. balandžio 21 d. sprendimo Nr. T1-92 „Dėl vietinės rinkliavos už leidimą įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į valstybės saugomą Neringos savivaldybės administruojamą teritoriją nustatymo“ galiojančią suvestinės redakciją. Daugiau informacijos rasite puslapyje „Įvažiavimas į Neringą“.

Įvažiavimas į Neringą / R. Tenio nuotr.

Nuo mokesčio atleidžiami Neringos savivaldybėje bei Klaipėdos miesto dalyje Smiltynėje gyvenamąją vietą deklaravę asmenys, Neringos savivaldybės teritorijoje registruotą buveinę turintys bei ūkinę veiklą vykdantys juridiniai asmenys ar rašytinius susitarimus turintys asmenys, visiškai elektrinių transporto priemonių vairuotojai, neįgalieji su tinkamai pažymėta transporto priemone, nukentėję nuo okupacijos, padėję likviduoti Černobylio atominės elektrinės avarijos padarinius.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Pakrančių ir sienos apsauga Nidoje / R. Tenio nuotr.