kas vyksta neringoje logo baltas

Su dviračiais iš Klaipėdos į Nidą šią vasarą nepateksite (foto)

Dviračių takas Neringoje / R. Tenio nuotr.
Dviračių takas Neringoje / R. Tenio nuotr.

Kuršių nerijoje kelionių dviračiais entuziastus šią vasarą pasitinka ilgai laukta pėsčiųjų ir dviračių tako ruožo rekonstrukcija. Kaip skelbė Neringos savivaldybė, nuo išvykų dviračiais į Neringą laikinai šią vasarą teks susilaikyti.

Įgyvendinami keli rekonstrukcijos projektai

Naujienų portalui „Kas vyksta Neringoje“ bendrovė „YIT Lietuva“ nurodė, kad rekonstrukcijos darbai vykdomi ne tik valstybinės reikšmės krašto kelyje Smiltynė–Nida, tačiau ir privažiuojamuosiuose keliuose prie Pervalkos ir Preilos nuo kelio Smiltynė–Nida. Tai reiškia, kad nėra galimybės dviračiais pasiekti ne tik Nidos, bet ir Preilos, Pervalkos gyvenviečių bei Juodkrantės.

Pasak „YIT Lietuva“ Ryšių su visuomene vadovės Akvilės Varanauskienės, Smiltynė–Nida ruože nuo 16,52 iki 31,36 km numatyta rekonstruoti 16,5 km ilgio pėsčiųjų-dviračių taką ir 1,5 km ilgio dviračių-automobilių gatvę.

„Šiai dienai įvykdyta 35 % darbų, t.y. pašalinti trukdantys medžiai ir augalinis sluoksnis, pilnai įrengti vandentiekio tinklai, įrengti ryšių ir apšvietimo tinklai, įrengta apie 80 % sankasos, įrengta apsauga nuo medžių šaknų.

Šiuo metu įrengiami bortai (viso numatyta 33 km), pusėje ruožo įrengtas skaldos pagrindas, pradėti asfaltavimo darbai“, – komentavo A. Varanauskienė.

Dviračių takas Neringoje / R. Tenio nuotr.

Be to, kelio Smiltynė–Nida ruože nuo 31,36 iki 33,895 km ir privažiuojamuosiuose keliuose prie Pervalkos (nuo 0 iki 2,108 km) ir prie Preilos (nuo 0 iki 1,871 km) taip pat rengiamas 6,5 km ilgio pėsčiųjų-dviračių takas. Visi numatyti planai, anot A. Varanauskienės, vyksta pagal planą.

„Šiai dienai įvykdyta 15 % darbų, t.y. pašalinti trukdantys medžiai, nuimtas augalinis sluoksnis, įrengta apie 50 % sankasos bei geomembranos (apsauga nuo medžių šaknų). Šiuo metu įrengiami bortai, skaldos pagrindas“, – teigė „YIT Lietuva“ atstovė.

Kada bus galima vėl džiaugtis kelionėmis dviračiais po Neringos kraštą?

Kaip skelbė Neringos savivaldybė, siekiant išvengti galimų nelaimingų atsitikimų ar net žūčių, eismo dalyvių saugumui dviratininkų eismas valstybinės reikšmės krašto kelyje Smiltynė–Nida yra draudžiamas.

„Šylant orams, stebime didėjančius dviratininkų srautus, kurie nepaisant draudimo renkasi kelionę dviračiais automobiliams skirtu keliu. Krašto kelias nuo Alksnynės iki pat Pervalkos yra ne tik siauras, bet ir itin blogos būklės, pasižymi blogu matomumu. Šiame ruože nėra kelkraščių. Važiuodami automobiliams skirtu keliu dviratininkai kelia pavojų savo gyvybei“, – pastebi Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Kaip naujienų portalui nurodė „Via Lietuva“ atstovė Neda Černiauskaitė, III etapo (nuo 15,576 iki 31,232 km) statybos darbų atlikimo terminas – šių metų spalio 5 diena. Dviračių eismą taku planuojama paleisti rugsėjo 5 d.

Vis dėlto, gera žinia, kad dar vasaros pradžioje rangovas numato anksčiau užbaigti dviračių tako atkarpą ties Juodkrante. Tad nuo birželio 15 d. dviračiais nuo Smiltynės bus galima pasiekti Juodkrantę.

„Via Lietuva“ atstovė taip pat nurodė, kad vasaros pabaigoje keliautojai dviračiais galės pasiekti Pervalkos ir Preilos gyvenvietes nuo Smiltynės–Nidos kelio.

Eismo ribojimai Pervalkoje / M. Patašiaus nuotr.
Eismo ribojimai Pervalkoje / M. Patašiaus nuotr.

„Statybos darbų atlikimo terminas yra šių metų rugsėjo mėn. 2 d. Dviratininkų eismas bus paleistas rugpjūčio 2 d.“, – tikino N. Černiauskaitė.

Neringos savivaldybė šiuo metu sprendžia dviratininkų pavežėjimo klausimus iš Juodkrantės iki kitų gyvenviečių – diskutuojama su esamais pavežėjais, kaip tokią paslaugą būtų galima užtikrinti. Neringos savivaldybė kviečia rinktis ir kitus atvykimo į Neringą būdus.

„Tiek dviračių tako, tiek automobilių kelio rekonstrukcijos – labai lauktos. Labai atsiprašome už kylančius nepatogumus ir prašome kantrybės ir supratimo. Jau už kelių mėnesių susisiekimo galimybės Neringoje pagerės“, – Neringos savivaldybės internetinėje svetainėje cituojamas meras D. Jasaitis.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Spūstis kelyje Smiltynė-Nida / grupės „Mūsų Neringa“ nuotr.