kas vyksta neringoje logo baltas

Laikini šviesoforai kelyje į Neringą – kelionės nuo kelto gali užtrukti ir kelias valandas

Spūstys Smiltynė-Nida kelyje / Kas vyksta Neringoje koliažas
Spūstys Smiltynė-Nida kelyje / Kas vyksta Neringoje koliažas

Prasidėjus kelio darbams kelyje Smiltynė-Nida, vietiniai gyventojai pastebėjo, jog įprastos kelionės į žemyninę dalį prailgo bent 20 minučių, o įvykus incidentams prastovėti tenka ir kelias valandas.

Darbininkai jau pluša atkarpoje nuo Alksnynės iki Juodkrantės (8.95-18.93km), tačiau visus darbus planuojama užbaigti tik rudens pabaigoje. Kadangi tai pagrindinis ir vienintelis kelias Neringoje, aklinai jo uždaryti negalima. Eismas tvarkomoje atkarpoje yra reguliuojamas laikinų šviesoforų.

Šiuo metu įrengtos dvi reguliuojamos atkarpos su šviesoforais, prie kurių kartais tenka palaukti apie 8 minutes. Jeigu nespėsite pro užsidegusį žalią šviesoforo signalą, teks laukti dar ilgiau. Vietiniai Nidos gyventojai teigė, jog su naujais laikinais šviesoforais kelionės į Smiltynę, Klaipėdą prailgo bent 20 minučių.

Bėdų kilo tuomet, kai kelias buvo visai užblokuotas, nes tvarkomoje atkarpoje galimai susitiko iš abiejų pusių važiuojantys automobiliai.

„Neskubėkit kas važiuojat. Kamštis vienoj atkarpoj. Kaip suprantu susitiko du srautai“, – prieš kelias dienas apie minimą atkarpą ir jos problemas „Facebook“ grupėje „Mūsų Neringa“ rašė Rapolas.

Minima situacija parodė, jog net ir reguliuojami srautai neapsaugoti nuo problemų. Tvarkomoje atkarpoje automobiliai juda tik viena eismo juosta, o prasilenkimui vietos neužtenka, todėl, jeigu kelyje susitinka automobiliai, važiuojantys priešingomis kryptimis, eismas stoja.

Kiti gyventojai pastebėjo, kad blogiausias scenarijus, tai specialiųjų tarnybų darbo trikdymas, kai pro užblokuotą kelią negalės pravažiuoti į pagalbą skubantys pareigūnai.

„O ką kalbėti apie greitąją pagalbą, kuri su pacientu stovi tam pačiam kamštyje, padėk dieve ir nei pirmyn nei atgal, jei dar vienas kvietimas – Neringa be greitosios. Iš Klaipėdos neatlėks, nes užsikimšęs kelias. Va čia tai bėda…“ – klausė Edita.

Andrius pastebėjo dar kelias problemas, su kuriomis teks susidurti Neringos gyventojams vasaros metu, o kiti internautai patarė atšaukti vasaros renginius, kad sumažėtų automobilių srautai.

„Manau, reiktų morališkai pasiruošti, kad gali būti, kad lauksime vasarą po 2-3 valandas, nes lėčiau už keltą pravažiavimai vyks ir nebus greitosios juostos neringiškiams. Ir dar autobusas į Smiltynę turės laukti tas kelias geras valandas bendroje eilėje sekmadieniais“, – teigė Andrius.

Kamštis prie šviesoforų / „Mūsų Neringa“ grupės narės Ingos nuotr.
Kamštis prie šviesoforų / „Mūsų Neringa“ grupės narės Ingos nuotr.

Smiltynė-Nida kelyje užstrigę vairuotojai komentavo, jog kelionė užtruko apie 2 valandas.

„15.15 pajudėjom is Nidos, 17.20 išvaziavom iš kelto“, – grupės narys Justinas reziumavo kelionės trukmę.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Neringoje“ komentavo UAB „YIT Lietuva“ Lietuva Ryšių su visuomene vadovė Akvilė Varanauskienė, darbai vyks keturiais etapais, o paskutiniojo etapo metu, kuris truks nuo rugsėjo mėnesio iki lapkričio vidurio, bus klojamas viršutinis asfalto sluoksnis, įrengiami kelkraščiai, vyks kiti baigiamieji darbai.

AB „Via Lietuva“ pasirašė sutartį su UAB „YIT Lietuva“, darbų vertė – 4 475 790 mln. Eur su PVM.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Spūstis kelyje Smiltynė-Nida / grupės „Mūsų Neringa“ nuotr.