kas vyksta neringoje logo baltas

Kelionė „Kautros“ autobusu, kuriuo vežama ir Lietuvos krepšinio rinktinė – abejingų nepalieka

„Kautros“ autobuso vairuotojas V. Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.
„Kautros“ autobuso vairuotojas V. Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.

Nida. Autobusų stotis. Pavakarys. Tuo metu kiekvieną dieną iš Neringos perlo į Kauną išvažiuoja maršrutinis bendrovės „Kautra“ autobusas.

Artėjant išvykimo laikui (16.30 val.), pasirodo autobusas su Lietuvos krepšinio rinktinės logotipais ant šonų. Laukiantys autobuso keleiviai ima klausinėti vienas kito: „O tai kur mūsų autobusas, čia gi krepšininkų..?“.

Smalsu pasidaro ir man. Netrukus iš stoties pastato pasirodo ir autobuso vairuotojas. Susipažįstame. Tai Vytautas Čepaitis – jau šešerius metus dirbantis bendrovėje „Kautra“.

„Šiuo autobusu dažniausia važinėja mano kolega Arūnas Dumblauskas, aš važinėju kitu autobusu, tačiau kai jam laisvadienis, kartais tenka sėsti prie šio vairo ir man“, – paaiškina vairuotojas.

Keliautojai netrukus sužinoję, kad būtent šiuo autobusu teks važiuoti į Kauną, pradeda šypsotis: „Kaip fainai, pasėdėsime mūsų krepšinio žvaigždžių vietose“.

– Ar dažnai būna tokia keleivių reakcija?

– Šiuo autobusu, kai nereikia vežti rinktinės į treniruočių stovyklas ar varžybas, važiuojame į pačius įvairiausius Lietuvos miestus. Ir reakcija beveik visada būna panaši. Manau, vien tas faktas, kad važiuos su ne bet kokiu autobusu, o tuo, kuris vežioja krepšininkus, pataiso žmonių nuotaiką prieš ilgą kelionę.

– Ar keleiviai domisi, kur sėdi vienas ar kitas krepšininkas?

– Be abejo, tokių būna neretai. O kai sužino, kad čia mėgsta sėdėti Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ar kita žvaigždė, tai džiaugsmas liejasi per kraštus.

„Kautros“ autobuso vairuotojas V. Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.
„Kautros“ autobuso vairuotojas Vytautas Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.

– Ko dažniausia klausinėja keleiviai?

– Apie krepšininkų įpročius, kokie jie už aikštelės ribų. Tenka būti net savotišku gidu, paįvairinančiu keleivių kelionę.

– Vežioti mūsų krepšininkus, tikriausia, didelė garbė ir tai daro patys geriausi bendrovės vairuotojai…?

– Tai, kad visi mano kolegos tikri profesionalai, nenorėčiau kažkuo išskirti savęs ar kolegos Arūno… (kukliai šypsosi, – M. P.)

– Kuo skiriasi keleiviai, išvydę šį autobusą Nidoje, nuo kitų miestų?

– Čia žmonės būna smalsesni, visgi grįžta namo po atostogų – pailsėję.

– Sėkmės jums kelyje.

Apie naujoves ir jau prasidėjusios vasaros keliones „Kautra“ autobusais paprašėme pakomentuoti bendrovės marketingo vadovo Justino Vadlugos:

„Kelionių autobusais Lietuvoje sezonas jau yra įgavęs pagreitį ir keleivių srautas į pajūrį yra išaugęs. Matome tendenciją, jog didžiausias srautas iš Kauno link pajūrio yra pirmadieniais bei penktadieniais, o atgal – sekmadieniais“, – pasakojo įmonės atstovas, pridurdamas, jog vasaros sezono metu pravartu įsigyti bilietus iš anksto ir taip užtikrinti vietą autobuse. Tai padaryti galima autobusubilietai.lt ar autobusų bilietų mobiliojoje programėlėje.

Įmonė pavasarį pristatė naujus tokio paties modelio kaip rinktinės, tik atnaujintus, „Scania Irizar“ autobusus, kurių turės net 20. Tai yra aukščiausios komforto klasės autobusai, kuriuos įmonė taip pat veža keleivius ir į pajūrį. Autobusai pritaikyti keleiviams su specialiais poreikiais.

„Kautros“ autobuso vairuotojas V. Čepaitis neretai būna ir gidu / M. Patašiaus nuotr.
Kelionė „Kautros“ autobusu / M. Patašiaus nuotr.

Dviračių vežimas nemokamai

Keleiviai, norintys aktyviai praleisti laiką gamtoje ir tyrinėti naujas vietoves, gali pasinaudoti puikia „Kautros“ paslauga – dviračių vežimu autobusais nemokamai. Tai leidžia keliautojams lengvai pasiekti įvairias Lietuvos vietas, o vėliau tęsti kelionę dviračiu.

Įmonė suteikia galimybę už papildomą mokestį rezervuoti dviračio vietą ant autobuse įrengtų dviračio laikiklių, tai ypač aktualu vykstant populiariausiais reisais vasaros sezono metu.

Kelionės „Kautros“ autobusais iš Kauno į Neringą ir iš Neringos į Kauną:

Kaunas-Klaipėda-Nida

8.30 – 12.40 val. visomis savaitės dienomis.

9.20 – 13.20 val. tik sekmadieniais, pirmadieniais, vasaros metu.

Įsigyti bilietus čia.

Nida-Klaipėda-Kaunas

16.30 – 20.55 val. visomis savaitės dienomis.

18.00 – 22.25 val. tik sekmadieniais, pirmadieniais, vasaros metu.

Įsigyti bilietus čia.

Norite tapti bendruomenės dalimi?

Įveskite savo el. paštą į žemiau esantį laukelį ir sužinokite aktualiausias naujienas pirmieji!

Palaukite...

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!

Dalintis:

Daugiau naujienų

Dariush Rasouli / Organizatorių nuotr.